ΑπόψειςΕπιλεγμένα

” Ο Πέππας παραιτήθηκε” ήταν η πληροφορία για τον Χειρουργό του Νοσοκομείου Λημνου. Γιατι εγινε αυτό και πως θα μπορει να αποτραπεί.

” Ο Πέππας δήλωσε παραίτηση” ,  ήταν η τηλεφωνική πληροφορία στις 2 η ώρα,  καθώς στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ κλείναμε την Εκπομπή με τον Καιρό.

Μεταδώσαμε,  κατόπιν αυτού,  ότι υπάρχει μια σημαντικοί  είδηση,  που αποφύγαμε όμως να πούμε χωρίς να έχουμε εκείνη τη στιγμή τη δυνατότητα της διασταύρωσης.

Ο Χειρουργός του Νοσοκομείου Λήμνου είναι  εδώ και πολύ καιρό με την “παραίτηση  στο χέρι”, καθως οι σχέσεις του, οι  επαγγελματικές βέβαια,  ήταν με το χώρο του προβληματικές.

Σε δημόσιες  συνομιλίες που είχαμε με τον κ. Πέππα δεν έκρυβε τη  δυσαρέσκεια του απο το αρνητικό κλίμα, που όπως έλεγε,  αντιμετώπιζε στο Νοσοκομείο.

Ποιο ήταν το θέμα;

Ο κ. Πέππας αναλάμβανε πολύ περισσότερες χειρουργικές  πράξεις απο ό,τι  στο παρελθόν και οι άλλοι συμμετέχοντες στη χειρουργική αυτή διαδικασία,  όπως αναισθησιολόγος  κλπ   δεν ήταν διατεθειμένοι  να  ακολουθήσουν αυτόν τον ρυθμό   επικαλούμενοι  τον χρόνο που ξεπερνούσε τις συμβατικές τους υποχρεώσεις…

Το  πρόβλημα τελικά  είναι  η ελλιπής  στελέχωση  του Νοσοκομείου και περισσότερο του  Χειρουργικού Τμήματος, σε προσωπικό και με έναν  αναισθησιολόγο,  με εφημερίες 24 ώρες το 24ωρ

Αυτή η κατάσταση είχε γίνει αντιληπτή απο την  κοινωνία της Λημνου,  ένας Γιατρός να έχει τη διάθεση και  να  αναλαμβάνει χειρουργικές πράξεις,  που το συνηθισμένο ήταν ένα ραντεβού μετά απο 6 μήνες ή παραπομπή σε Κεντρικά   Νοσοκομεία και από εκεί προκύπτει  η στήριξη που τύγχανε  ο κ. Πεππας από το κόσμο  που ήταν  έκδηλη και ευρεία !

Σήμερα 10/11/22 η παραίτηση του κ. Πέππα είναι  γεγονός ,  αν δεν αποτραπεί απο τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας στην  οποία ανήκει το Νοσοκομείο Λήμνου. Αυτό με βάση παλαιότερη δήλωση του Διοικητή,  ο οποίος απερίφραστα δήλωσε σε συνέντευξη του:  “δεν θα τον αφήσουμε να φύγει” .

Αυτό για να συμβεί τη συγκεκριμένη στιγμή και να μείνει ο Γιατρός είναι,  κατά τη γνώμη μας, η άμεση πλήρωση της κενής θέσης του δεύτερου   αναισθησιολόγου. ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button