Επίκαιρα

Ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος για τη νέα σχολική χρονιά !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης με αφορμή την έναρξη του  σχολικού έτους  2021-2022 δήλωσε:

« Ένα νέο σχολικό έτος ξεκινά με  νέους στόχους και προσδοκίες  για όλους τους μαθητές και μαθήτριες αλλά  και το εκπαιδευτικό  προσωπικό.  Μία νέα χρονική περίοδος μαθησιακής εμπειρίας σε ένα ταξίδι γνώσης , που θα προσφέρει δεξιότητες και εφόδια για τη ζωή και την εξέλιξη όλων. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, μαθήτριες και την εκπαιδευτική κοινότητα, καλή και δημιουργική χρονιά και κυρίως ασφαλή.  Δυστυχώς και φέτος οι συνθήκες που ανοίγουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα εξακολουθούν να είναι κρίσιμες από υγειονομικής άποψης. Θα ήταν σωστό  να τηρηθούν οι υγειονομικοί κανόνες και τα μέτρα που προτείνονται, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία  στους χώρους εκπαίδευσης. Το αγαθό της μόρφωσης είναι δικαίωμα όλων  όπως το αγαθό της υγείας και της ζωής. Εμείς ως Περιφέρεια όπως κάναμε και στο παρελθόν,  θα είμαστε  συμπαραστάτες , συνεργαζόμενοι στενά με τα στελέχη εκπαίδευσης και τους γονείς, συνδράμοντας εμπράκτως με όσα μέσα διαθέτουμε , όπου ζητηθεί η υποστήριξή και η  βοήθειά μας, αφού πιστεύουμε ότι επενδύοντας στη γνώση θέτουμε τα θεμέλια για το καλύτερο μέλλον όλων.  Καλή σχολική χρονιά σε όλους.»

Μύρινα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

 Μήνυμα Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω να ευχηθώ στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους μια καλή σχολική χρονιά, που θα επιτρέψει σε όλους να εκπληρώσουν ανεμπόδιστοι τους στόχους του εκπαιδευτικού έργου, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να αποκτήσουν νέα εφόδια και νέες εμπειρίες από τη σχολική τους ζωή.

Στους στόχους της νέας σχολικής χρονιάς θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ένας ακόμη. Να μπορέσουν οι μαθητές μας, τηρώντας με προσοχή τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, να συνεχίσουν απρόσκοπτοι την μαθητική τους ζωή εντός των σχολικών αιθουσών και όχι εξ αποστάσεως όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν.

Γιατί όσο περισσότερο προσέχουμε όλοι μας, τόσο πιο εύκολη και ευχάριστη θα είναι η καθημερινότητά μας, ενώ, πάνω από όλα, συμβάλλουμε ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και τις συνέπειές της. Έχοντας, πλέον, την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς, γνωρίζουμε και πώς θα προστατευθούμε και τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να είμαστε όλοι καλά.

Καλή σχολική χρονιά, λοιπόν, καλή πρόοδο στους μαθητές μας και καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button