ΕπιλεγμέναΛήμνος

Ο Περιφερειάρχης στη Λημνο ! Που πήγε, τι έκανε, ποιους συνάντησε…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ                                                    Μυτιλήνη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μυτιλήνη 24 Φεβρουαρίου 2021

Την  Λήμνο επισκέφθηκε ο  Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος  Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον  Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού & Μεταναστευτικής  Κρίσεως  Δημήτρη Κουρσουμπά. Κατά την επίσκεψή του πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων εργασίας με φορείς της νήσου.

Ο Περιφερειάρχης Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αλιέων Λήμνου κ. Γιώργο Πάκο καθώς και  με τον Πρόεδρο του Αγροτικού συνεταιρισμού Λήμνου κ. Ξίκη Ευάγγελο, με τον οποίο συζήτησαν σχετικά με  τον Αναδασμό της Ατσικής. Ο Περιφερειάρχης επιπλέον είχε σύσκεψη με τον Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου και Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου  Σφενδύλη Δημήτρη και την Αντιπρόεδρο Μάρκου Ζαφείρω

Την  Τρίτη 23.02.2021  ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού & Μεταναστευτικής Κρίσεως  Δημήτρης Κουρσουμπάς  και ο Έπαρχος Λήμνου Άγγελος Βλάττας- Λαμπρινός  υποδέχθηκαν  στο Επαρχείο Λήμνου εκπροσώπους της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕ Λήμνου, όπου παρέδωσαν Αθλητικό υλικό, με το οποίο η Περιφέρεια Β. Αιγαίου ενισχύει τις ομάδες που  εκπροσωπούν τις νήσους  σε αγώνες Εθνικών Κατηγοριών.

Την Τετάρτη 24.02.2021 Ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στο  έργο της   “Παράκαμψης Οικισμού Θάνους Λήμνου”.  Η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία ΔΕΥΚΩΝ ΑΤΕ, έγινε από την Περιφερειακή Αρχή του Κωνσταντίνου Μουτζούρη στις 16 Σεπτεμβρίου του 2020. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και αναγκαίο έργο, που ξεκίνησε να υλοποιείται  και θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο οικισμός Θάνους, με την διέλευση των μεγάλων οχημάτων , όπως τουριστικών λεωφορείων και την πρόσβαση τους στις πανέμορφες παραλίες και τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.  Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε στο Επαρχείο Λήμνου με τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη.

Ο Περιφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

« Πραγματοποίησα μια πολυήμερη επίσκεψη στην Λήμνο προκειμένου να ενημερωθώ σχετικά με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Διαπίστωσα την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την  Περιφέρεια για την Λήμνο και για  την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν. Από τους στόχους που έχουμε θέσει ως Περιφερειακή Αρχή ,είναι να πράξουμε ότι είναι απαραίτητο για να προχωρήσουν όλα τα Έργα και οι Μελέτες, ξεπερνώντας τα εμπόδια και επισπεύδοντας τις διαδικασίες , ώστε  να βελτιωθεί η καθημερινότητα των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου. Συνεχίζουμε με επιμονή τον σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό έργων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των νήσων, σύντομα θα βρίσκομαι πάλι στην Λήμνο.»

 Από το Γραφείο Τύπου

LimnosNea.gr : Ο Περιφερειάρχης μπροστα στην Πινακιδα του έργου “Παράκαμψη Θάνους”

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button