ΕπιλεγμέναΠεριοδικό

Ο πιο αγαπητός εθελοντής

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας εκτός από τούς 480 ενεργούς εθελοντές που έχει σήμερα στις 24 ομάδες της, κατά την διάρκεια των 15 ετών λειτουργίας της περιστασιακά έχει στελεχωθεί με περισσότερους από 4.500 εθελοντές. Οι περισσότεροι είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό που έχει επισκεφτεί τον Καπνικό Σταθμό, την έδρα της ΕΟΔΝΠ δίπλα από το πάρκινγκ των δικαστηρίων, για κάποια εκδήλωση που γίνεται εκεί (Διανομές Χωρίς Μεσάζοντες, μουσικές συναυλίες, χορευτικές, σεμινάρια, μαθήματα παραδοσιακών χορών, ανθοκομική έκθεση, διαγωνισμός διηγήματος, διαλέξεις, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, θερινό σινεμά κ.ά.). Είναι πραγματικοί εθελοντές, ανιδιοτελείς, ταπεινοί και σεμνοί, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προσφέρουν.

 

Εντούτοις, μερικοί από αυτούς τους εθελοντές και εθελόντριες είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στα χιλιάδες παιδιά, τα οποία φέτος και κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο επισκέπτονται το περίφημο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Εθελοντικής Ομάδας, που στήνεται και λειτουργεί εκεί στον Καπνικό Σταθμό. Όπως, για παράδειγμα, οι δροσερές και χαμογελαστές κυρίες στο λούνα παρκ, στα ποπ κορν, στους χυμούς, στον καφενέ, στις κατασκευές, στον ξυλόφουρνο, στις τσουβαλοδρομίες, στο σπιτάκι Ζαχαρούλα με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, αυτές που διηγούνται τα παραμύθια κ.α. Μερικοί και μερικές από αυτές μπορεί να μη ξέρουν καν ελληνικά, γιατί ήρθαν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Σκωτία, Λουξεμβιούργο κ.ά.) με τα προγράμματα Erasmus, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου πρόβλημα, συνεργάζονται, παίζουν και συνεννοούνται μια χαρά με χαμόγελο και ενθουσιασμό.

Πάντως, ο πιο αγαπητός απ’ όλους εθελοντής είναι ένας. Ο Γιώργος Τσαχουρίδης.

 

Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό;

Πρώτα απ’ όλα, από τότε που άρχισε να λειτουργεί το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Κατερίνη στον Καπνικό Σταθμό, είναι ο αγαπημένος του Αη Βασίλης. Με την κόκκινη στολή του, τον σκούφο, την μακριά κάτασπρη γενειάδα, το κουδουνάκι και τον σάκο με τα γλυκά, όλοι θέλουν να τον γνωρίσουν από κοντά, να βγουν φωτογραφίες μαζί του στο έλκηθρο, να τού παραδώσουν το γράμμα με τις ευχές και τις παραγγελίες τους για το δώρο που περιμένουν, να πετάξουν μαζί του ψηλά στον ουρανό το πολύχρωμο αερόστατο και άλλα πολλά.

Ο Αγιοβασίλης του Χριστουγεννιάτικου Χωριού Κατερίνης τους ξέρει όλους, γιατί πολλά χρόνια τώρα εργάζεται στο ΕΚΑΒ και στο νοσοκομείο της Κατερίνης. Θυμάται τα πάντα και τους πάντες με το μικρό τους όνομα. Πιο πολύ όμως, με την προθυμία, την καλοσύνη και το χαμόγελο του, πιάνει αμέσως γνωριμία και αγαπάει τα μικρά παιδιά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

 

Τον Αγιοβασίλη, λοιπόν, τις χαμογελαστές εθελόντριες, τα μαγικά φώτα, την μαγική χριστουγεννιάτικη μουσική, τον φιλόξενο καφενέ με το ζεστό τσάι, καφέ και την σοκολάτα, τα μελομακάρονα, τα παιδικά παιχνίδια, τα ποπκόρν. την κουζίνα της γιαγιάς με τις παραδοσιακές σούπες, τον ξυλόφουρνο, τα ξύλινα σπιτάκια του λούνα παρκ, τα παραμύθια και τα θεατρικά στο κτίριο της Παραμυθούπολης, τις κατασκευές, τα αερόστατα και όλα τα άλλα του εκπληκτικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού Κατερίνης τα απολαμβάνουν ήδη οι 6.500 μαθητές των 120 σχολείων και νηπιαγωγείων κάθε μέρα τα πρωϊνά. Και στις 23, 24, 25 και 26 του μήνα θα είναι διαθέσιμο το Χωριό για όλους, μικρούς και μεγάλους, από τις 5.30 το βραδάκι, εκεί στον Καπνικό Σταθμό δίπλα από το ελεύθερο πάρκινγκ των Δικαστηρίων, με δωρεάν είσοδο, με προαιρετική προσκόμιση αντί εισιτηρίου 2-3 κιλά τρόφιμα για τους άπορους πλημμυροπαθείς πολυμελών οικογενειών του νομού Τρικάλων.

Για περισσότερες πληροφορίες:  στο www.otoposmou.gr και στο 6973237626  patera@sportools.de

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button