ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Ο Σεισμός στον Αθω ειναι ένα μήνυμα για μας…Ας το διαβάσουμε!

Οι σημερινές 17/1/22  πληροφορίες  για τον χθεσινό σεισμό μας  έδωσαν  μια καλή, αν όχι πλήρη,  εικόνα  για το  που έγινε,  στη Λήμνο,  Αισθητός ο σεισμός των 5,4 R.

Καθώς σήμερα ήταν θέμα στην   εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ αρκετοί ακροατές επικοινώνησαν για να μας πουν τη δίκη τους χθεσινή σεισμική εμπειρία .

Περισσότερο έγινε αισθητός στον οικισμό του Αγιο Γιάννη Κάσπακα και είναι φυσικό αφού το επίκεντρο του σεισμού ήταν νοτιως του Ορους  δηλαδή στο απέναντι και κοντινότερο απο  οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Λήμνου

Ακούστηκε βουή, μας  είπαν,  και κουνηθήκαν , σύντομα όμως.  Οι  περισσότεροι βγήκαν απ τα σπίτια τους για κάποιο  χρόνο. Ζημιά δεν υπήρξ !  Ουττε σε κάποιο γυαλικό ή ανθοδοχείο των  σπιτιών… Κουνήθηκαν αλλά έμειναν ανέπαφα  στη θέση τους.

Στη Μύρινα ήταν  επίσης  αισθητός ο σεισμός με ένα σύντομο τρίξιμο περισσότερο. Αλλού μας ενημέρωσαν ηταν  στον Αγιοδημήτρη , στην Ατσική,   στο Ρωμανού,  Ρεπανίδι  κλπ. Ήταν όμως σε αυτές τις περιοχές όχι απο όλους αντιληπτός. Δηλαδή τέτοιοι  να είναι οι σεισμοί…, που λέει ο  λόγος!

Επειδή όμως οι σεισμοί δεν είναι πάντα τέτοιοι,  πρέπει   να ληφθεί  μέριμνα για κτίρια  ετοιμόρροπα  τα οποία  βάζουν σε κίνδυνο περαστικούς όπως αυτό το ετοιμόρροπο απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών (φωτογραφία)  και όπου αλλού υπάρχουν παρόμοια. Επίσης σε σπίτια κατοικημένα  για να εντοπιστούν  προβλήματα  στατικότητας…

Η αντισεισμική πρόληψη στην πιο σεισμογενή  Χωρα της  Ευρώπης είναι ΜΗΔΕΝ,  και στη Λήμνο επισης !

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button