ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Ο “Τουρισμός της αγάπης” στο πρόσωπο του Ιερέα του Πλατή! Γκρουπ επισκέφθηκε τη Λημνο!

Ενα γκρουπ των   40  ανθρώπων,  αυτή την πρώιμη για  τη  Λήμνο  τουριστική εποχή,   δεν θα περνούσε εύκολα  απαρατήρητο,   απο εμάς τουλάχιστον, που τα  “κυνηγάμε” κάτι  τέτοια και έχουμε και τους ανταποκριτές μας να μας ενημερώνουν !

— Απο  χθες σε ψάχνω στο τηλέφωνο, μου είπε η Κατερίνα  (Παπακουτή)  απο τον Πλατη,   για να σου πω… για ένα Γκρουπ απο τη Αθήνα που ηρθε στη Λήμνο για να δει τον Παπά μας,  τον π. Αναστάσιο! .

– Έγινε Λειτουργία, ήταν   και  ο  Δεσπότης και  όλοι μαζί κάθισαν  στα δυο Καφενεία της Πλατείας του Χωριού,  όπου οι Πλατινές ειχανε ετοιμάσει   και  πρόσφεραν –  έν αφθονία –  γλυκά και μεζεδάκια στους “ομοϊδεάτες” επισκέπτες απο την Αθήνα.  Ομοϊδεάτες γιατι ο Πατέρας Αναστάσιος έχει αφήσει  τις ιδέες εντυπώσεις  και στους νέους Ενορίτες του,  στον Πλατη !

Ενδιαφέρουσα περίπτωση για ένα πιο εκτενές  ρεπαρταζ  αλλά  αντε,  μια μέρα μετά,  να τους βρεις…

Τους βρήκε  όμως η Νίτσα (Δωρα)  Ειχε πάει το Πρωί  (Τρίτη 31/5) στο Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού του Χρ. Μπουλωτη  για δυο Ταξεις μαθητών που το επισκέφτηκαν  και εκει μια  κυρία απο το Γκρουπ  “ειδε φως και μπήκε”

Ετσι  με τη βοήθεια της Νιτσας εγινε το ρεποιρταζ,  βγήκαν και οι φωτογραφίες !

Η αίτια  της επίσκεψης όλων  αυτών που ήρθαν στη Λήμνο, δεν ήταν για ένα Τουρισμο “χαλαρώματος” ούτε  για να γεμίσουν τις Μπαταρίες , όπως  λέγεται, ουτε για τις παραλίες του Νησιού,  ούτε  για τα αρχαία και τα νέα… . Ήταν για τον Παπά της Ενορίας τους,  στο Μενίδι της Αθήνας,  ο οποίος  πριν λίγους  μηνες αποφάσισε, με την  προτροπή του Μητροπολίτη Λήμνου,  να μετακομίσει στη Λήμνο   και δεν το μετάνιωσε,  όπως  μαθαίνουμε…

 

Για αυτόν ηρθαν    οι 40  της πρώην Ενορίας του !  Για να δουν από κοντά το νέο χώρο που ζει  ο Αγαπημένος τους, όπως οι ίδιοι το δήλωσαν, Παπας, ,  ο οποίος  είναι εδώ οικογενειακώς ,  με τη γυναίκα του και τα 3 παιδιά τους.   Ήρθαν για να λειτουργηθούν απο Αυτόν   και να  εξομολογηθούν σε Αυτόν! .

Η Λειτουργία πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικά με την παρουσία του Μητροπολίτη και πολλών Κατοίκων του Πλατή  στην Εκκλησία του Χωριού. Φυσικά τις  μέρες που  έμειναν εδω επισκέφτηκαν  Θρησκευτικού   ενδιαφέροντος περιοχές (Αγιος Σωζος, Παναγιά Κακαβιώτισα, Κότσινας κ.α ) και  περιοχές με ιστορικό βάρος όπως το Κάστρο της Μύρινας κ.α

Μετακινήθηκαν παντού και ως μια μεγάλη παρέα  γνώρισαν τη Λήμνο .

Φαγητό πάντα  όλοι μαζί,  στις διάφορες Ταβέρνες του Νησιού!  Στη Φωτογραφία στις  Τζιτζιφιές στα Ρηχά Νερά!

 

Αυτόν τον τουρισμό, “Θεματικό”  οπωσδήποτε,   αλλά σε ποια κατηγορία να τον κατατάξεις…  Όχι,   δεν είναι ο γνωστός   “Θρησκευτικός Τουρισμός”    αλλά περισσότερο  ταιριάζει με τον αδόκιμο  όρο  “Τουρισμός της  Αγάπης”

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button