Απόψεις

Ο τυχερός Ευτύχιος

Ο τυχερός Ευτύχιος

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Ο Ευτύχης ήταν το 7ο παιδί της οικογένειας. Είχε γεννηθεί στις 7 η ώρα το πρωί της 7ης Ιουλίου 1977 και η διεύθυνση του σπιτιού του ήταν στον αριθμό 7, ακόμα και η πινακίδα του αυτοκινήτου του έληγε σε 7.

Μια μέρα ένας κουμαρτζής και γκαντέμης φίλος του, που είχε φάει όλη την περιουσία του σε τυχερά παιχνίδια, του πρότεινε:

Ρε συ Ευτύχη,  σε σένα όλα είναι σε 7, ακόμα και το όνομα σου αρχίζει με το 7 και σημαίνει καλή τύχη. Γιατί δεν παίρνεις ένα λαχείο που να λήγει στο 7, να δοκιμάσεις την τύχη σου;

Πράγματι, ο Ευτύχης πήρε ένα λαχείο στο 7 και, ω του θαύματος, κέρδισε τον πρώτο αριθμό! Ξαναέπαιξε, ξανακέρδισε. Τώρα έπαιζε πλέον με τα κερδισμένα λεφτά. Ό,τι έπαιζε στο 7, κέρδιζε, το ΚΙΝΟ, το ΣΤΟΙΧΗΜΑ, τις ΕΦΤΑΨΥΧΕΣ ΓΑΤΕΣ στο ξυστό, στη ρουλέτα, κλπ.

Μια μέρα ο γκαντέμης φίλος του τού λέει,

Φως φανάρι ότι η τύχη σε ευνοεί. Πάμε τώρα στον ιππόδρομο να σηκώσουμε όλα τα λεφτά!

Πράγματι, πηγαίνουν στον ιππόδρομο, στην 7η κούρσα με το νούμερο 7 έτρεχε ένα άλογο με το σημαδιακό όνομα SEVEN HEAVEN (7ος Ουρανός). Ήταν ένα παλιάλογο, τελευταίο φαβορί δεν το έπαιζε κανένας, δύστροπο σαν τον Βουκεφάλα, αργούσε να ξεκινήσει στην αφετηρία και η απόδοση του ήταν 1 προς 1.000.

Ο Ευτύχης έβαλε όλα τα λεφτά επάνω του, ό,τι είχε και δεν είχε.

Δίνεται η εκκίνηση και προς γενική κατάπληξη όλων, ο Σέβεν Χέβεν πετάχτηκε σαν σίφουνας μπροστά και μέχρι τη μέση της διαδρομής είχε αφήσει πίσω του 200 μέτρα τα άλλα άλογα. Κάπου όμως προς το τέλος, στην τελική ευθεία, άρχισαν να τον πλησιάζουν οι στέγιερς που κάνουν φίνις, και πάνω στη γραμμή τερματισμού έπεσαν μαζί με τον Σέβεν Χέβεν ταυτόχρονα 7 άλογα.

Αγωνία μεγάλη, μέχρι να βγει το φωτο-φίνις.

Τελικά, ύστερα από πολλή ώρα βγαίνει το φωτο-φίνις, ο Σέβεν Χέβεν τερμάτισε 7ος!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button