ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Όχι άλλο καψόνι στους εγκλωβισμένους Ληνιούς

Οι εγκλωβισμένοι Λημνιοί των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης  και όπου αλλού βρίσκονται   είναι σε κατάσταση μεγάλης αγωνίας και με πολύ αρνητική  ψυχολογία.

Οι Λημνιοί αυτοί, οι περισσότεροι  είναι γεννημένοι εδώ, μεγαλωμένοι εδώ,  μέχρι το παλιό εξατάξιο Γυμνάσιο, με σπίτι και συγγενείς στη Λήμνο!    Έρχονται  δυο και τρεις  φορές το χρόνο στο Νησι, οπωσδήποτε όμως κάθε καλοκαίρι,   και για πολλούς  από αυτούς, συνταξιούχοι κλπ , το καλοκαίρι αρχίζει από Πάσχα και νωρίτερα.

Όλοι αυτοί  για λόγους “γραφειοκρατικούς”  (φορολογικές  δηλώσεις, χαρακτηρισμένη  πρώτη κατοικία  κλπ)  δεν θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι Λήμνου  και έτσι,   με τα μέτρα που ισχύουν για τον κορονοϊό,  δεν  έχουν ο δικαίωμα να ταξιδέψουν και να έρθουν στο νησί τους.

Στην  πρώτη φάση των μέτρων,  με κεντρικό σλόγκαν  το υπερβολικά χρησιμοποιημένο και διαφημιστικά σπάταλα πληρωμένο :  ” Μένουμε σπίτι”,   δέχτηκαν  ότι δεν  μπορούν ταξιδέψουν στη Λήμνο,   στωικά και πειθαρχημένα. Τώρα όμως  στη δεύτερη φάση των μέτρων και καθώς το Καλοκαίρι είναι πια εδώ,  αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους…   Ολα δείχνουν ότι  θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν,  οι εγκλωβισμοί  νησιώτες στα νησιά τους,  στις  αρχές Ιουνίου, τότε  μαζί με τους άλλους   τουρίστες.

Μέγα λάθος  της “πάνσοφης”  Κυβερνητικής και Υγειονομικής Επιτροπής  να ανακατευθούν όλοι μαζί.

Οι Εγκλωβισμένοι,  που θα ήταν εδώ από το Πάσχα  και νωρίτερα,  πρέπει  να είναι η πρώτη  δόση των αφίξεων.  Αυτοί έρχονται στη Λήμνο για μια πολύμηνη παραμονή και επομένως  μπορούν  να μείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους αν κριθεί αναγκαίο, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί με τους τουρίστες,  οι οποίοι έρχονται για λίγο χρόνο και  πληρώνουν ξενοδοχείο!

Θα πρέπει άμεσα να τους  επιτραπεί να ταξιδέψουν  και να μην ανακατευθούν με τους τουρίστες από τα μέσα Ιουνίου  και μετά…  Θα είναι μέγα λάθος,  όπως εξηγήσαμε !

Τους εγκλωβισμένους Λημνιούς , που τους έχει ανάγκη η Λήμνος  και  για λόγους . οικονομικούς, ειδικά αυτή τη δύσκολοι χρονιά!

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button