Απόψεις

Οχι μόνο τα Φράγματα αλλά λείπουν και οι δεξαμενές !

Γραφει η Καιτη Σαπέρα (π. Δημοτική Υπάλληλος, Γραμματέας του Δήμου)
Ξέρεις πότε φτιάχτηκε η τελευταία δεξαμενή νερού της Μύρινας;
Επί Δημαρχείας Γιάννη Ξηράδη, δλδ πριν σαράντα χρόνια.
Αλλες οι ανάγκες τότε, άλλες αυξημένες κατά πολύ οι ανάγκες σήμερα.
Και αν υποθέσουμε οτι έχουμε επάρκεια νερού, δεν έχουμε που να το αποθηκεύσουμε για να το διοχετεύσουμε στον κόσμο, ξενοδοχεία, εστιατόρεια και υψώματα, πόσα έχουν χτιστεί από τότε;
Τότε είχαμε περί τους 2000-2200 υδρομετρητές, τώρα υπολογίζω οτι πρέπει να έχουμε υπερβεί τις 4.000 με κατανάλωση πολλαπλάσια ανά υδρομετρητή από τότε.
Τότε  αντικαταστάθηκε και το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης γιατί το προηγούμενο ήταν διάτρητο και είχαμε μεγάλες σπώλειες, σήμετα τι γίνεται σε αυτό τον τομέα;    Ελεγαν τότε οι γνωρίζοντες οτι ένας μεγάλος μετρητής στην έξοδο του αγωγού από τη δεξαμενή και μία άθροιση της ανά μετρητή διανομής της κατανάλωσης θα μας έδειχνε που βρισκόμαστε.
Οσο για την τοποθέτηση δεξαμενής κσι πιεστικού μηχανισμού στις κατοικίες, πρώτον το κόστος ανά κατοικία είναι μεγάλο και ποιό νοικοκυριό αντέχει σήμερα;
Δεύτερο, τότε είναι που τα υψώματα δεν θα βλέπουν ούτε στον ύπνο ούτε στον ξύμνο τους νερό γιατί πρώτα θα γεμίζουν τα χαμηλά και αν φτάνει ποτέ στα υψώματα θα γεμίζουν και εκεί οι δεξαμενές.
Το θέμα νερό στον τόπο μας θέλει συνολική νέα μελέτη και αντιμετώπιση.
Μια παροιμία λέει “με τις π……  δεν βάφεις αυγά”.
LimnosNea.gr – στη φωτογραφία Δεξαμένη  υπο κατασκευή σε κάποιον αλλο Δημο !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button