Λήμνος

Όχι Πάρκινγκ, ενδιαφέρουσες οι άλλες προτάσεις…

Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας ΛΗΜΝΟΣ 05/06/2020, διάβασα την επιστολή του Παλλημνιακού ταμείου προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λήμνου, τον κύριο Έπαρχο , τον Δήμαρχο και άλλους, σχετικά με την αξιοποίηση του Αντωνιαδείου οικοπέδου, όπου αναφέρονται τέσσερεις προτάσεις προς συζήτηση
Δεν θέλω να αναφερθώ στις οικονομικές διαφορές του Παλλημνιακού Ταμείου με την Ιερά Μητρόπολη γιατί ούτε γνωρίζω, ούτε είμαι αρμόδια για να έχω γνώμη, αλλά διαβάζοντας τις προτάσεις στάθηκα στην τελευταία η οποία αναφέρεται ως « Πάρκο αναψυχής και ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ»
Αυτή η πρόταση με χτύπησε σαν κεραυνός και το μυαλό μου γύρισε χρόνια πίσω όταν έγινε η κάλυψη του ποταμού από την γέφυρα της οδού Π. Κιδά , έως την γέφυρα του Ρωμεϊκου γιαλού, με σκοπό να γίνει πεζόδρομος. Αντ’ αυτού όμως, έγινε PARKING και τα τελευταία χρόνια, δρόμος διπλής κατεύθυνσης οχημάτων , που οι πιο πολύ τρέχουν σαν να είναι στην Εθνική οδό, το οποίο καθιστά το πέρασμα πολύ επικίνδυνο για πεζούς και ποδηλάτες (δεν είμαι και σίγουρη αν αντέχει τόσο βάρος).
Αν λοιπόν ληφθεί μια τέτοια απόφαση , τότε το πιο ωραίο κομμάτι του Ρωμεϊκου γιαλού, θα γίνει ένας χώρος γεμάτος αυτοκίνητα, καυσαέριο και θορύβους, την εποχή που άλλες πόλεις πεζοδρομούνται για να δώσουν στους κατοίκους και στους επισκέπτες την άνεση της ελεύθερης κίνησης για να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου.
Η Μύρινα, είναι πολύ μικρή για να μην μπορεί ο αυτοκινητιστής να αφήσει το αυτοκίνητό του σε χώρο στάθμευσης εκτός πόλεως και να περπατήσει , εξάλλου καλό θα κάνει και στην υγεία του
Σχετικά με τις άλλες τρείς προτάσεις τις βρισκω όλες πολύ ενδιαφέρουσες
Με εκτίμηση
Όλγα Γκίκα Παναγιώτου

Σημείωση LIMNOS RADIO ALFA: Οι άλλες τρεις προτάσεις, πέραν του χώρου στάθμευσης, στις οποίες αναφέρεται και συμφωνεί η επιστολογράφος μας είναι:
1. Πάρκο αναψυχής, τέλεσης πολιτιστικών, θρησκευτικών, μορφωτικών, αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.
2. Κοινωνικός λαχανόκηπος, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους μαθητές και σπουδαστές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, του ΙΕΚ Λήμνου και του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Λήμνου.
3. Χώρος προβολής, ανάδειξης και εμπορίας των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button