ΕπίκαιραΕπιλεγμέναΛήμνος

Το ΟΧΙ στην υποβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας!

Ενημέρωση από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

  Στηρίζουμε τα αιτήματα του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας για να σταματήσει κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της λειτουργικότητας και οργανικότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, να γίνουν δεκτοί στο σχολείο οι μαθητές  που κατοικούν στα χωροταξικά όρια του σχολείου και που η διεύθυνση του σχολείου δεν έκανε δεκτή την εγγραφή τους, επικαλούμενη προφορική εντολή της Διεύθυνσης Π.Ε. Λέσβου.

Ο Λημνιός ιστορικός Αργύριος Μοσχίδης  Τέτοιες ενέργειες δεν εξυπηρετούν καμιά παιδαγωγική σκοπιμότητα, αλλά αντίθετα συνεπάγονται επιβάρυνση της λειτουργίας των άλλων σχολείων της Μύρινας και υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών στη Λήμνο.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη δικαιολογία ότι η υποβάθμιση του σχολείου γίνεται με την προοπτική κατασκευής και λειτουργίας νέου δημοτικού σχολείου στη Μύρινα. Αυτό το σχολείο που επαγγέλλονται είναι ακόμα «στα χαρτιά» και η εμπειρία δείχνει ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 10 χρόνια για να λειτουργήσει, (αν κατασκευαστεί τελικά). Μέχρι τότε δεν δικαιολογείται καμιά υποβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας που επιχειρείται άμεσα δια της άρνησης εγγραφών μαθητών που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του σχολείου.

Αργύριος Μοσχίδης, Λημνιός Ιστορικός που το όνομά του ενέπνευσε πολλούς κρατικούς και μη οργανισμούς του νησιού

Οι ενέργειες αυτές του Υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων, γίνονται στα πλαίσια της εξοικονόμησης εκπαιδευτικών, της εξαφάνισης των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση, σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ καμιά υποβάθμιση ούτε του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, ούτε οποιουδήποτε σχολείου στη Λήμνο. Να καλυφθούν άμεσα τα πραγματικά κενά των σχολείων σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button