Περιοδικό

Οι απατεώνες της … δύστυχης κοιλάδας !!!

Οι απατεώνες της … δύστυχης κοιλάδας !!!

Γραφει (κάθε Παρασκευή) η Χριστινα Καβουρα

Αφορμή για την σημερινή μου συγγραφή , μου έδωσε ο “συνάδελφος”  Αρθρογράφος στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, κ. Θεόδωρος Δημητριάδης !

Τα θέματά του πάντα επίκαιρα, η γραφή του ανεβασμένη  και  προσεγμένη και οι συνταγές μαγειρικής του άπαιχτες !!!

Ναι δεν μας χαρίζει κανείς τίποτα, μόνο που πολλοί στέκονται στην γωνία να μας την φέρουν !  Είναι οι απατεώνες της δύστυχης κοιλάδας που βιώνουμε ! Όσο η ανέχεια θα προοδεύει παγκόσμια,  τόσο θα προοδεύουν και οι απάτες,  τόσο  οι απατεώνες θα βρίσκουν καινούργιους και ψαγμένους τρόπους να εισβάλουν στο πορτοφόλι μας, στον τραπεζικό μας λογαριασμό, στις πενιχρές αποταμιεύσεις μας !

Τελικά πρέπει να είμαστε σε μεγάλη ετοιμότητα ! Το ΠΙΝ μας δεν το δίνουμε ΠΟΤΕ. Και στην τελική για να σου κάνουν κατάθεση στον Λογαριασμό σου δεν χρειάζεται το ΠΙΝ σου!

Απλά ο περισσότερος κόσμος και  ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι από εμάς  δεν είναι  εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά συστήματα  και γι αυτό το λόγο ας οχυρωθούν πίσω από μια μόνιμη  άρνηση, ας ρωτούν πρώτα τους ειδήμονες,  και ας  μην προβαίνουν σε πράξεις που δυνητικά μπορούν να είναι επικίνδυνες !

Από την στιγμή που την έπαθε φίλος μαθηματικός και πανέξυπνος, και άλλοι φίλοι που μόνο χαζοί δεν ήταν, με συνέπεια να  αδειάσει  ο Τραπεζικός  λογαριασμός τους, πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί !

Κάποιος άλλος την έπαθε μέσω Microsoft !   Καινούργια μέθοδος αυτή που εισβάλλει στον υπολογιστή μας και ζητά ή υποκλέπτει στοιχεία ! Ας είμαστε σοβαροί η Microsoft   μεγάλη και σοβαρή Εταιρεία δεν θα έκανε ποτέ τον χάκερ ! Χάκερ  ή μάλλον απατεώνες  χάκερ είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το όνομα της  Microsoft  ή οποιασδήποτε άλλης Τράπεζας Ελληνικής ή και ξένης  για να μας κάνουν κακό !

Καθημερινά έρχονται  ηλεκτρονικά μηνύματα  δήθεν από Τράπεζες  με σκοπό την απάτη , μέχρι που και οι αληθινές Τράπεζες  ανακοίνωσαν να μην δίδουμε στοιχεία που δεν πρέπει. Καμιά Τράπεζα δεν πρόκειται  ποτέ να μας ζητήσει το ΠΙΝ μας. Αν το κάνει πρόκειται για  απάτη.

 

Καιρό τώρα μου έρχονται μηνύματα από την  Αφρική για έναν Βασιλιά που πέθανε και άφησε μεγάλη περιουσία, για έναν  Πρίγκιπα, για έναν Φύλαρχο που θέλει την βοήθειά μου για να ξεκλειδώσει την περιουσία του πριν του την κατασχέσει το Κράτος του,  μηνύματα που σβήνω αμέσως  και επίσης μηνύματα που δεν γνωρίζουμε τον Αποστολέα τους δεν πρέπει να ανοίγονται !  Πρέπει να πηγαίνουν  κατευθείαν στον κάδο ανακύκλωσης του Υπολογιστή !

 

Σε εποχές δύσκολες  αυξάνονται οι πωλήσεις των λαχείων,  εκπομπές στην τηλεόραση προσφέρουν δώρα ενώ παράλληλα κερδίζουν πολλά χρήματα από τα τηλεφωνήματα  των ακροατών  που  δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην κλήρωση, ενώ το τηλεφώνημα συμμετοχής δεν είναι καθόλου φθηνό.  Δύσκολοι καιροί και οι άνθρωποι ποντάρουν στην «τυφλή»   θεά τύχη  που είναι μια δύσκολη και αλλοπρόσαλλη θεά που της αρέσει να τυφλώνει τους …. Οπαδούς της !

Επίσης μια άλλη πολύ συνηθισμένη  απάτη  είναι αυτή με το τηλεφώνημα λόγω ατυχήματος  πολύ συγγενικού προσώπου, και απορώ πως στην εποχή μας της τόσο ευρείας επικοινωνίας μπορεί να συμβαίνει αυτή η απάτη !

Πριν δώσουμε τα χρήματα δεν πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον συγγενή μας, γιό, κόρη που υποτίθεται ότι έκανε το ατύχημα ? Αφού όλοι μας έχουμε κινητά τηλέφωνα !

Συζητώντας ανακάλυψα ότι μια γνωστή κυρία την έπαθε ΔΥΟ φορές !  ΕΛΕΟΣ !

Από ότι βλέπω κάθε μέρα βγαίνουν στην επιφάνεια και καινούργιες απάτες  όταν «παλιώσουν» οι  παλιές ! Συντηρούνται από την απελπισία του κόσμου και την ευπιστία κάποιων  αθώων  που θα έπρεπε να είναι πιο  προβληματισμένοι !

Επίσης η πλεονεξία μας, το υποτιθέμενο εύκολο ή ακόμη και παράνομο  κέρδος  παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα της   …. Εύφορης αλλά και δύστυχης κοιλάδας !

Από την άλλη, όσο και αν δεν μας αρέσει, όσο και αν δεν θέλω να το πολυπιστεύω αυτό, η απάτη είναι κοινό γνώρισμα του κόσμου μας από αρχαιοτάτων χρόνων, και κανένας πολιτισμός δεν κατάφερε να την εξαλείψει !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button