Περιοδικό

Οι διάφορες κατηγορίες ποδοσφαιρόφιλων

Οι διάφορες κατηγορίες ποδοσφαιρόφιλων

 

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι το πιο δημοφιλές σπορ στον κόσμο, μπορεί να οργανώνονται εθνικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά δεν ασχολούνται όλοι με το ποδόσφαιρο.

 

Η πρώτη μεγάλη κατηγορία είναι Άντρες – Γυναίκες. Στην πλειοψηφία σχεδόν μόνο οι άντρες ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ελάχιστες γυναικείες ομάδες υπάρχουν και στα γήπεδα πηγαίνουν σχεδόν μόνον άντρες.

Αν ρωτήσεις μια γυναίκα, θα σού πει, “Δεν μπορώ να καταλάβω τι ενδιαφέρον βρίσκουν οι άντρες να βλέπουν 22 άτομα να τρέχουν επί δύο ώρες πάνω-κάτω και να κλωτσάνε μια μπάλα. Και γιατί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον αφού το ποδόσφαιρο δεν σού δίνει να φας κάτι;”.

Αν ρωτήσεις έναν άντρα, θα σού πει, “Δεν μπορώ να καταλάβω τι ενδιαφέρον βρίσκουν οι γυναίκες να βλέπουν στην τηλεόραση με τις ώρες τα πρωινάδικα κουτσομπολιά, τα ζώδια, τα σήριαλ, και πώς κάθονται με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη”…

 

Οι άντρες τώρα, χωρίζονται σε κανονικούς φιλάθλους και σε άρρωστους οπαδούς.  Οι κανονικοί πηγαίνουν να δουν την ομάδα τους όταν παίζει εντός έδρας και σπάνια σε άλλη πόλη μακριά. Επίσης όταν βρέχει, χιονίζει και έχει κακοκαιρία κάθονται στο σπίτι και βλέπουν τον αγώνα στην τηλεόραση.

Οι άρρωστοι είναι συνήθως ξερόλες, ζουν και αναπνέουν 24 ώρες το 24ωρο για την ομάδα. Μέσα στο γήπεδο φωνάζουν συνέχεια συνθήματα ή βρίζουν για να εκτονωθούν, και όταν χάνει η ομάδα τους πάντα φταίει ο διαιτητής που ήταν πληρωμένος, τους αδίκησε, δεν έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι σε βάρος της αντίπαλης ομάδας και ακύρωσε ως οφσάιντ το κανονικό γκολ που έβαλε η δική τους ομάδα…

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button