ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Οι ειδικοί απαντούν… σε απορίες για την Ε.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ έχει την ξεχωριστή τιμή να συμμετέχει στη δράση της ΕΛΙΑΜΕΠ «Έχετε απορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση; Οι ειδικοί απαντούν». Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct που φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) επέλεξε το Γενικό Λύκειο Μούδρου και τους μαθητές του να θέσουν  ερωτήσεις που τους έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τις πολιτικές και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωση, με τη μορφή ενός βίντεο. Οι ερωτήσεις τέθηκαν σε πάνελ διακεκριμένων πανεπιστημιακών και ειδικών σε ευρωπαϊκά θέματα και απαντήθηκαν. Στη δράση συμμετείχαν οι μαθήτριες:

  1. Κοτσιλίτη Παναγιώτα, Α Λυκείου
  2. Παππά Χριστίνα, Α΄Λυκείου
  3. Στενού Σταυρούλα-Μαρία, Α΄Λυκείου
  4. Αφεντούλη Σταματία, Γ΄Λυκείου
  5. Θωμά Ευγενία, Γ΄Λυκείου

Τα παιδιά έθεσαν με τόλμη και παρρησία ερωτήσεις που αφορούσαν  τις παρακάτω θεματικές:

  1. Τεχνολογία και Ευρωπαϊκή Ένωση
  2. Μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές
  3. Ευρωπαϊκή Ένωση και κλιματική αλλαγή
  4. Εκπαίδευση και Ευρώπη
  5. Κοινωνική δικαιοσύνη και Ευρώπη

Τα βίντεο που δημιουργήθηκαν αρχίζουν την προβολή τους τη Δευτέρα, 8/2/2021 στις 10.00 π.μ.  στη σελίδα του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ στο Facebook: https://www.facebook.com/ediceliamep/posts/3471119222999170. Τα βίντεο έπειτα θα είναι διαθέσιμο και στο κανάλι του ΕΛΙΑΜΕΠ στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC0J2CpJm8gvkuGUcd9KCIJA ..

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός για τη δράση ο κ. Καραγιάννης Στυλιανός, Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μούδρου και Senior Ambassador του Προγράμματος EPAS του Γραφείου στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

LimnosNea.gr : Η φωτογραφία ειναι απο παλιότερη εκπαιδευτικοί εκδήλωση, μια από τις τόσες που πραγματοποιούνται στο ΓΕΛ Μουδρου !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button