Ανακοινώσεις

Οι Εκπαιδευτικοί απαιτουν ! Δωρεαν self test και για τις Καθαριστριες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
«ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»
τηλ.:6938180514 – 2254022559
2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας
Λεωφόρος Δημοκρατίας, ΤΚ 81 400,
Μύρινα Λήμνου

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Προς: Σχολεία ΕΛΜΕ
Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 16 Κοιν.: Μέλη Σωματείου ΜΥΡΙΝΑ 81400 ΛΗΜΝΟΣ Αρ. Πρ: 21/11-02-2022
http://www.elme-limnou.gr/
email: elmelimnos@gmail.com
Προς
Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένους/νες των σχολείων της Λήμνου

Θέμα : Διάθεση δωρεάν self test στις καθαρίστριες των σχολείων
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στα πλαίσια της εγκληματικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας, της επίκλησης της
«ατομικής ευθύνης» και των ακόμη μεγαλύτερων εκπτώσεων στα υγειονομικά πρωτόκολλα, η κυβέρ-νηση απέκλεισε από τη διαδικασία των δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ (selftests) τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων. Σαν να μην είναι αρκετό που η κυβέρνηση αφήνει τα σχολεία χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τα οποία θεωρεί «πολυτέλεια» και «κόστος», μετακυλύει στο πιο ευάλωτο κομμάτι των εργαζόμενων και την οικονομική επιβάρυνση για το αυτοδιαγνωστικό τεστ, από το λιγοστό τους εισόδημα.
Χωρίς να αποτελεί λύση η «αυτοδιάγνωση», την οποία η κυβέρνηση παρουσιάζει ως βασικό εργαλείο διαχείρισης της πανδημίας για να κρύψει την έλλειψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και του λαού, η κυβέρνηση δημιουργεί περαιτέρω αποκλεισμούς, με το να εξαιρούνται της διαδικασίας και να επιβαρύνονται οικονομικά για τα selftests οι ίδιες οι σχολικές καθαρίστριες, που κυριολεκτικά έχουν σηκώσει στις πλάτες τους την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας, όλο το διάστημα της πανδημίας. Αντί για τεστ επαναλαμβανόμενα, δωρεάν και με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του κράτους για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων, αντί για ευθύνη κεντρική, κρατική, η προστασία από την πανδημία γίνεται ατομική ευθύνη και οικονομικό κόστος, με κίνδυνο τόσο τους εργαζόμενους όσο και τη σχολική κοινότητα στο σύνολό της.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την κατάσταση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ποντίκα και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι από τον Δήμο θα διατίθενται στα σχολεία παραπάνω self test ώστε να καλύπτονται και οι καθαρίστριες των σχολείων.
Με βάση αυτή τη διαβεβαίωση, καλούμε τους διευθυντές/ντριες και προϊσταμένους/νες των σχολείων, να διαθέτουν δωρεάν self test στις καθαρίστριες, από αυτά που θα λαμβάνουν από τον Δήμο.
Παράλληλα, δε σταματάμε να διεκδικούμε από την κυβέρνηση :
• Να υπάρξει άμεσα πρόβλεψη να γίνεται δωρεάν και για τους εργαζόμενους στην καθα-ριότητα των σχολείων η προμήθεια των selftests, που θεωρούνται υποχρεωτικά για την προ-σέλευση στο σχολείο. Να μην επιβαρύνονται το κόστος οι εργαζόμενοι.

• Οργανωμένα τακτικά δωρεάν τεστ με ευθύνη του κράτους για την προστασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας. Δωρεάν rapidtest για όλους χωρίς εξαίρεση και δωρεάν χορήγηση μοριακού τεστ σε όσους το έχουν ανάγκη, με βάση τις επιστημονικές ενδείξεις και στο πλαίσιο της απαραίτητης ιχνηλάτησης.

• Να χορηγούνται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των σχολικών καθαριστριών σε ποιότητα και ποσότητα ανάλογη των αναγκών προστασίας τους σε συνθήκες πανδημίας. Να χο-ρηγούνται δωρεάν οι μάσκες αυξημένης προστασίας που απαιτούνται στα σχολεία. Έ-κτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού και ατομικής υγιεινής.

LimnosNea.gr – Στη φωτογραφια και απο τις στριμωγμένες τάξεις του Α΄Δημοτικού

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button