Περιοδικό

Οι Φαρισαίοι του πρωταθλήματος (…)

Οι Φαρισαίοι του πρωταθλήματος

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Σήμερα 25 Φεβρουαρίου είναι η πρώτη από τις τρεις Κυριακές του λεγόμενου Τριωδίου. Στις εκκλησίες μας ακούμε και θυμόμαστε την παραβολή που είπε ο Χριστός:

«Δύο άνθρωποι ανέβηκαν στον Ναό, για να προσευχηθούν. Ο ένας ήταν Φαρισαίος και ο άλλος Τελώνης. Ο Φαρισαίος στάθηκε επιδεικτικά στο μέσον του Ναού κι άρχισε να προσεύχεται ως εξής: «Θεέ μου, σ’ ευχαριστώ που δεν είμαι σαν τους άλλους ανθρώπους, άρπαγας, άδικος, μοιχός, ή και σαν αυτόν τον τελώνη. Εγώ νηστεύω δυο φορές την εβδομάδα, και δίνω στον ναό το ένα δέκατο από τα εισοδήματά μου. Αντίθετα ο Τελώνης στεκόταν πίσω, παράμερα, και δεν τολμούσε ούτε τα μάτια του να σηκώσει στον ουρανό. Χτυπούσε το στήθος του και έλεγε: «Θεέ μου, σπλαχνίσου με τον αμαρτωλό». Σας βεβαιώνω ότι έφυγε για το σπίτι του συμφιλιωμένος με τον Θεό ο τελώνης. Αυτού την προσευχή άκουσε ο Θεός. Γιατί όποιος υψώνει τον εαυτό του θα ταπεινωθεί κι όποιος τον ταπεινώνει θα υψωθεί.

 

Στις μέρες μας ο Χριστός αυτήν την παραβολή ίσως θα την έλεγε κάπως έτσι:

«Στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ. με περηφάνεια όλοι λένε ότι αυτοί και η ομάδα τους είναι ανώτεροι, καλύτεροι, πιο έξυπνοι κλπ. Κι ότι δεν είναι σαν τους άλλους, οι οποίοι είναι κατώτεροι, άσχετοι και μόνο για να τους περιφρονείς. Γι’ αυτό δεν μπορούν να δεχτούν ότι υπάρχει περίπτωση η ομάδα τους να χάσει από κάποια άλλη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δηλαδή να χάσουν, τότε πάντοτε θα φταίει ο διαιτητής ή κάποιος άλλος».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button