Απόψεις

Οι Ομπρέλες Δήμου και Καταστημάτων να ειναι “εντός ορίων”

Οι πρώτες Ομπρέλες  (φωτογραφία) του Δήμου μπήκαν στα Ρηχά Νερά και όχι μόνο…

Σε ένα χώρο που κυριαρχείται απο τις ομπρέλες των  Καταστημάτων της Παραλίας αυτής είναι  απαραίτητο να  υπάρχουν και Δημοτικές Ομπρέλες  καθώς και ελεύθεροι χώροι για όποιον  δεν θα ήθελε   να ξοδευτεί για μια θέση στην Παραλία και μάλιστα “ο ένας πάνω στον άλλον”

Βέβαια τα μαγαζιά της Παραλίας,  και της Λήμνου γενικότερα,   παρέχουν  τις Ομπρέλες δωρεάν, όμως  υπάρχει η άγραφη, αυτονόητη,   “υποχρέωση”  κάποιας κατανάλωσης…

Οι ομπρέλες,  και στα καταστήματα   και  με ξαπλώστρες,  ειναι  στη Λημνο  δωρεάν  και αυτό  είναι υπέρ του Τουρισμού.

Όμως οταν οι Ομπρελες αυτές  επεκτείνονται σε κάθε ελεύθερο χωρο, όταν  φθάνουν  μέχρι τη Θάλασσα, ενώ πρέπει να είναι σε μια ορισμένη απόσταση απο αυτην,  τοτε δεν είναι υπέρ του τουρισμού αφού αλλοιώνουν την εικόνα της  κάθε Παραλίας.

Αυτό,  ο Δήμος που παραχωρεί  χώρο με ένα αντίτιμο,  πρέπει να το  ελέγχει   ώστε κανείς να μην ξεπερνά τα προβλεπόμενα όρια.

Και επειδη ο έλεγχος   δεν γίνεται  με καθημερινή εποπτεία, πρέπει να σηματοδοτήσει ο Δημος  το χώρο  των καταστημάτων με κάποιες μόνιμες “πακτωμένες”   ευδιάκριτες πινακίδες.

Πρεπει  επίσης να σηματοδοτήσει τον ελεύθερο   Δημοτικό  Χώρο με πινακίδες και αυτό να αναγράφεται σαφώς.

Αν γίνουν  αυτα θα είναι για όλους και για τον Τουρισμό  καλύτερα !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button