ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Οι πολλές Δράσεις Φεβρουάριου, Μαρτίου 2023 του Ερυθρού Σταυρού – Τμήμα Λημνου

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου

Email: limnosdpt@redcross.gr

Μύρινα Λήμνου 20/3/2023

Δελτία Τύπου

Διάλεξη – Εκπαίδευση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του

1ου ημερήσιου ΕΠΑΛ Μύρινας Λήμνου

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, ύστερα από έγκριση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr Αντωνίου Αυγερινού, πραγματοποιήθηκε ομιλία για την επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Μύρινας Λήμνου,  με θέμα ‘Αντιμετώπιση αιφνίδιων περιστατικών στο χώρο του Σχολείου’.

Η εκπαιδεύτρια του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ. κ. Τσατά Αικατερίνη, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου κ. Δημήτριο Αχιλαδέλλη, στο χώρο εκδηλώσεων του Λυκείου ενημέρωσε σε πρώτη φάση το θεωρητικό πλαίσιο αντιμετώπισης διαφόρων αιφνίδιων περιστατικών και εν συνεχεία εκπαίδευσε τους καθηγητές εφαρμόζοντας στην πράξη όσα είχαν αναφερθεί στη διάλεξη.Ο

Άσκηση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Γενικού Νοσοκομείου –

Κέντρου Υγείας Λήμνου

Ύστερα από έγκριση του Προέδρου του ΕΕΣ Dr. Αντωνίου Αυγερινού, το Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου, συμμετείχε στην μεγάλης κλίμακας άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας που οργάνωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λήμνου, κ. Τρ. Κανταράς, με συντονιστή το ΚΕΠΥ.

Ο Πρόεδρος του ΠΤ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου, κ. Δημήτριος Αχιλαδέλλης, μέλη του ΔΣ με τους Δόκιμους Εθελοντές Νοσηλευτικής, συμμετείχαν στην άσκηση ως παρατηρητές, με δύο ομάδες Εθελοντών έτοιμες, η πρώτη στην ψυχολογική υποστήριξη των εχόντων ανάγκη και η δεύτερη ομάδα να επέμβει όπου κληθεί για βοήθεια και υποστήριξη, σύμφωνα με το σενάριο.

Το σενάριο προέβλεπε μεγάλης κλίμακας σεισμό, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λήμνου, που προκάλεσε μικροζημιές στα κτίρια και μηχανολογικές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου με πρόκληση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο και μαγειρεία με εγκλωβισμό 2 ατόμων.

Η Εθελοντές μας που συμμετείχαν έκλεψαν τις εντυπώσεις.

 

Ομιλία για την εικόνα σώματος στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Μύρινας Λήμνου

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, ύστερα από έγκριση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr Αντωνίου Αυγερινού, πραγματοποιήθηκε ομιλία για την ενημέρωση των μαθητών-τριών  της 2ας Λυκείου του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Μύρινας Λήμνου με θέμα ‘Εικόνα σώματος’.

Η εισηγήτρια κ. Βότση Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc, PhD c και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου κ. Δημήτριο Αχιλαδέλλη, μίλησε για το πως επηρεάζει η εικόνα σώματος τη διατροφή και τον τρόπο ζωής μας και πως η  εισβολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην καθημερινότητά μας δημιούργησε παγκόσμια πρότυπα ομορφιάς για το ιδανικό σώμα τα οποία όμως είναι ασυνεπή, διαρκώς μεταβαλλόμενα και μη ρεαλιστικά για την πλειονότητα των ανθρώπων. Οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν ένθερμα στα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν την ώρα της διάλεξης, αλλά και εκφράζοντας διάφορες ερωτήσεις – απορίες.

Επίσκεψη στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Φρουράς Λήμνου και ενημέρωση για την Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής

Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, ύστερα από έγκριση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr Αντωνίου Αυγερινού, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Φρουράς Λήμνου 88ΣΔΙ Πλατέος, για ενημέρωση σχετικά με την Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής.

Η εισηγήτρια κ. Βότση Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc, PhD c και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου κ. Δημήτριο Αχιλαδέλλη, διάβασε στα παιδιά το διατροφικό παραμύθι που έγραψε η ίδια ‘Μία φορά και έναν γαλατένιο καιρό’, τους μίλησε για την Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής και τέλος κατασκεύασαν τη δική τους Πυραμίδα κολλώντας τρόφιμα πάνω της.

 

 

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button