ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Οι πολλές και σημαντικές Γιορτές της Λάμπρο- βδομάδας. Τα καύσιμα ειναι ακριβά: επιλέξτε που θα πάτε !

Η Λαμπροβδομάδα είναι γεμάτη με σπουδαίες Γιορτές και Επετείους.

Αύριο Λαμπρο-Δευτέρα γιορτάζουν οι Γιώργηδες και Γεωργίες (τι πιο σπουδαίο από αυτό)  με πολλά Χωριά να πανηγυρίζουν την Εκκλησία τους του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είναι  η Ατσική  με το ονομαστό καμπαναριό του Άγιο Γιώργη !

Είναι ο Κάσπακας, που μάλιστα την Παραμονή (Κυριακή του Πάσχα)    ο Εσπερινός θα είναι ιδιαίτερος  (Υπάρχει  σχετική ανακοίνωση)

Τη Δευτέρα όμως μέρα της Γιορτής του Αγιου Γεωργιου αυτό που θα τραβήξει πολύ κόσμο είναι οι Ιπποδρομίες στη Καλλιόπη .

Ξεκινούν  στις 3.30  το απόγευμα και συνεχίζουν μέχρι το βράδυ με χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων και προσφορά της παραδοσιακής κουρκούτας!

Τη  Λαμπρο-Τριτη  γιορτάζει η Παναγια η Κακαβιωτισα και η  εικόνα της Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντον”  θα εινα εκει!. Ο ιδιώτης κάτοχος  της Εικόνας,  κάθε χρόνο τέτοια μέρα,  τη φέρνει στο πιο παράξενο Εκκλησάκι που είναι έτσι γνωστό σε όλη την Ελλάδα!

Την Επόμενη μερα,  την Τετάρτη,  είναι προγραμματισμένες από το Επαρχείο  Εκδηλώσεις με διεθνή απήχησή !!!     Θα  γίνουν και φέτος, όπως τα τελευταία 25 χρόνια,  οι  Μέρες Μνήμης των Πεσόντων στην Εκστρατεία της Καλλίπολης που ξεκινησε στις 25 Απριλίου του 1915 και ειναι Γνωστή στην Αυστραλία  με το όνομα ANZAC DAY   θα λάβουν  χώρα το πρωί  μεχρι το Μεσημέρι της Τέταρτης Στα συμμαχικά Νεκροταφεία του Μουδρου και του Πορτιανού

Τέλος την Πέμπτη και κυρίως  την Παρασκευή,   ανήμερα της Γιορτής της σημαντικής  Εκκλησίας  της  Ζωοδόχου Πηγής στον Κ’οτσινα,  το Κέντρο των Εορτάσιμων της Λάμπρο- Βδομάδας  θα ειναι ο Βυζαντινός Κότσινας !

Η ακρίβεια των καύσιμων είναι αποτρεπτική  για τόσες επισκέψεις… επομένως επιλέξτε !!!

Η Φωτογραφία ειναι Αρχείου απο παλιότερο εορτασμο  στην Παναγιά την Κακαβιώτισα.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button