Απόψεις

Οι Προσκρουστήρες (λάστιχα) στις προβλήτες πρέπει να ειναι πάντα εκεί !

ΘΕΜΑ: «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ».

Δελτίο Τύπου, σχετικά με το κρουαζιερόπλοιο που δεν πρόσδεσε στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και η γενική κατάσταση των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Θεωρήσαμε χρέος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να  ενημερώσει ότι, είναι απόλυτη προτεραιότητά του να διαθέτει  την πύλη εισόδου του νησιού μας ανοιχτή  και σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων. Όσοι συμπολίτες μας επισκέπτονται τακτικά το λιμάνι μας, ιδίως τους χειμερινούς μήνες, θα έχουν διαπιστώσει την συνεχή βελτίωσης των υποδομών μας και τα  σημαντικά βήματα αναβάθμισης της εγκατάστασης.

Όσων αφορά το κρουαζιερόπλοιο «LE BOUGAINVILLE», είχε  προγραμματισμένη άφιξη στις 09.07.2022 και ώρα 07:00, μία μέρα πριν, ανακοίνωσε την καθυστέρηση της άφιξης στις 09:00. Το δημοτικό λιμενικό ταμείο προέβη σε  όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υποδεχτεί το πλοίο. Κατά την  άφιξή του, το πλοίο διαπίστωσε ότι το λιμάνι μας δεν διαθέτει προσκρουστήρες, οπότε και αποφάσισε να μην προσεγγίσει και απέπλευσε. Η συνήθης τακτική σε ένα πλοίο που προσεγγίζει για πρώτη φορά ένα λιμάνι είναι να στείλει μέσω του ναυτικού του πράκτορα ένα e-mail που ζητάει κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με τις παροχές του λιμανιού και τις απαιτήσεις του πλοίου και εφόσον λάβει όλες τις πληροφορίες, να αποφασίσει εάν θα προσεγγίσει και με ποια διαδικασία. Η τυφλή προσέγγιση σε ένα νέο λιμάνι δεν συνηθίζετε. Το δημοτικό Λιμενικό ταμείο γνωρίζει την αναγκαιότητα  της τοποθέτησης προσκρουστήρων στις προβλήτες και για αυτό έχει προβεί στην σύνταξη μελέτης, που βρίσκεται σε κατάσταση  ολοκλήρωσης. Η ολοκλήρωση όμως του έργου είναι αρκετά δαπανηρή και πρέπει να υλοποιηθεί μέσω κάποιου προγράμματος.

 

Λυπόμαστε για την ταλαιπωρία και την απογοήτευση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου που δεν κατάφεραν να επισκεφτούν το νησί μας και ευελπιστούμε ότι με την συνεργασία των έμπειρων ναυτικών πρακτόρων που διαθέτει το νησί, να αποφύγουμε παρόμοιες δυσάρεστες καταστάσεις.

 

 

                                                                                       Ο Υπεύθυνος Ασφαλείας

                                                                                      Λιμενικών Εγκαταστάσεων       του Δημοτικού Λιμενικού

                                                                                               Ταμείου Λήμνου

 

 

                                                                                       ΣΑΡΙΚΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button