Απόψεις

Οι τοπικές φορεσιές των τοπικών Συλλόγων ειναι θέμα ;

Η  Απάντηση είναι σε όσα σχετικά ειπώθηκαν απο  τη ΒΑΡΒΑΡΑ  ΒΑΓΙΑΚΟΥ  ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  παραπιπτόντος γιατι το  θέμα ήταν άλλο,   για τις παραδοσιακές  Φορεσιές  του Λυκείου Ελληνίδων   με αναφορά σε άλλους Συλλόγους,  που θα πρέπει να προσέχουν την ποιότητα  των Φορεσιών που χρησιμοποιούν.

Αργότερα θα βρω το χρόνο  να απομαγνητοφωνήσω  το επίμαχο σημείο το οποίο  προκάλεσε  την Απάντηση της Μαντώς  Γαροφαλλίδου,  υπεύθυνης  επικοινωνίας του Χ.Ο.Λ  ΗΦΑΙΣΤΟΣ .

Ηλίας Κότσαλης

 

Απάντηση στην ειρωνεία συγραφέως του τόπου μας:

Εντελώς τυχαία ακούω σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό την γνωστή ραδιοφωνική συγγραφέα του νησιού μας,η οποία όπως πάντα παρουσιάζεται ως παντογνώστρια..Ο καθένας βεβαίως έχει το δικαίωμα να γράφει και να μιλάει ελεύθερα εκφράζοντας γνώμη και άποψη.Κανενας όμως δεν έχει το δικαίωμα να απαξιώνει,να ειρωνεύεται και να υποτιμά τον κόπο την προσφορά και τις προσπάθειες συλλόγων που με το υστέρημα και όχι το πλεόνασμα τους έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο Λήμνο μας.Τι εννοώ……Αναφέρεται λοιπόν η εν λόγω συγγραφέας στην κάκιστη ενδυματολογική εικόνα των συλλόγων του νησιού μας σε ότι αφορά στην παρουσίαση των παραδοσιακών μας χορών ,γενικολογώντας και προσβάλλοντας το σύνολο των συλλόγων του νησιού μας,όλους εκείνους τους εθελοντές που καταθέτουν την ψυχή τους στην υπηρεσία της παράδοσης μας πληρώνοντας τις περισσότερες φορές από την τσέπη τους!!!Αγαπητή κυρία η εποχή που μονοπωλουσαν την παράδοση μεγάλα σωματεία προερχόμενα από την αστική τάξη ευτυχώς έχει περάσει ανεπιστρεπτί.Στην πατρίδα μας αλλά και στον τόπο μας δραστηριοποιούνται σύλλογοι οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα στην παράδοση και τον τόπο χωρίς να έχουν κληρονομήσει απολύτως τίποτα από κόπους αλλων, αλλά παλεύοντας να χτίσουν πετραδάκι πετραδάκι το δικό τους οικοδόμημα σε γερά θεμέλια.Η ανταμοιβή τους η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου. Οι κληρονομιές δεν αξιοποιούνται πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα βαρυγδουπα ονόματα χάνουν την αίγλη τους όταν παραμένουν εγκλωβισμένα σε στερεότυπα χωρίς λαικό έρισμα. Οταν λοιπόν απαξιώνετε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις φορεσιές που κάποιοι πλήρωσαν για να ραφτούν έστω κι αν δεν είναι του δικού σας ακριβού γούστου, τις φορεσιές που καταχειροκροτούνται μαζί με το έμψυχο περιεχομενο τους εντός και εκτός Λήμνου, τότε εσείς απαξιώνετε την ίδια την προσπάθεια και την προσφορά στην παράδοση. Και για να το μάθετε αν δεν το ξέρετε ήδη, η φορεσιά όσο ταπεινή κι αν είναι έρχεται να ντύσει αυτό που λέγεται ΨΥΧΗ, Η ψυχή των χορευτών είναι πανάκριβη κι ας είναι φτωχοντυμένη. Οταν λείπει η ψυχή και προσπαθήσεις να ντυσεις το σώμα στα βελούδα και τα μετάξια,τότε το αποτέλεσμα θα είναι κάκιστο!!!!! Ακόμη και με δανεικά άθλια ρούχα όπως εσεις λέτε η ψυχή του χορευτή στο τέλος κερδίζει την παράσταση κάτι πουν εσεις το γνωρίζετε πολύ καλά αλλά προσπαθείτε να το εκμηδενίσετε!!!!!Επίσης γνωρίζετε οτι οι φορεσιές νοικιάζονται απο έγκριτα βεστιάρια των Αθηνών κι απο το υστέρημα των χορευτών που δεν έχουν την πολυτελεια μιας κληρονομημένης πλούσιας ιματιοθήκης!!! Περιοριστείτε λοιπόν σ αυτά που πρεσβεύετε κι αφήστε τους υπόλοιπους συλλόγους να κερδίζουν την αγάπη του κόσμου με την δουλειά τους.Και για να λέμε τα πράγματα με τ όνομα τους, αναφέρομαι στην κυρία Βαρβάρα Βλαχοπούλου-Βαγιάκου.

LimnosNea.gr : Η Φωτογραφία ειναι  άπω την Κατάθεση Στεφάνου από το Λύκειο Ελληνίδων  το 2020

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button