Ανακοινώσεις

Οριστικά έκτος οι 157 επιλαχόντες του Προγράμματος “Νεων Γεωργών” – Γιαν. Μπουρνούς : Πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

Βουλευτής Ν. Λέσβου

9 Μαρτίου 2023     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση αφήνει οριστικά εκτός Προγράμματος Νέων Γεωργών τους 157 επιλαχόντες του Βορείου Αιγαίου

 Στις 31.08.2022 και στις 20.01.2023 ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, είχε επισημάνει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά, με ερωτήσεις του στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το πρόβλημα της ελλιπούς χρηματοδότησης του προγράμματος στήριξης «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014 – 2020, ενώ, ταυτόχρονα, τον είχε καλέσει να προβεί στην αναγκαία αύξηση των πιστώσεων του προγράμματος, προκειμένου να μην αποκλειστεί κανένας δικαιούχος νέος γεωργός.

Δυστυχώς, παρά τις έγκαιρες και επανειλημμένες επισημάνσεις του Βουλευτή Ν. Λέσβου, η απάντηση του Υφυπουργού κ. Στύλιου στις 03.03.2023 στην πρόσφατη ερώτηση του κ. Μπουρνού, επιβεβαιώνει τον οριστικό αποκλεισμό των 157 νέων αγροτών που πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα λόγω ανεπάρκειας πιστώσεων.

Η δυσάρεστη και άδικη αυτή εξέλιξη, σημειώνει ο Γιάννης Μπουρνούς, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της αδιάφορης έως εχθρικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που μαστίζονται από τους υψηλούς δείκτες ανεργίας, τους αρνητικούς δείκτες ανάπτυξης και την παντελή απουσία στήριξης της ενασχόλησης των νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button