Απόψεις

Ορειβατικός περίπατος

Ορειβατικός περίπατος

«Ο Δήμος οργανώνει ορειβατικό περίπατο την προσεχή Κυριακή 19 Ιουλίου στον Προφήτη Ηλία, παραμονή της ομώνυμης γιορτής, με  ώρα αναχώρησης στις 08.00 π.μ.
Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε ομαδικά έγκαιρα.

Εξοπλισμός: Σακίδιο ημέρας, μποτάκια πεζοπορίας, μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, αδιάβροχο/αντιανεμικό μπουφάν, δύο μπλουζάκια, φλις ή ζακέτα, παγούρι νερού 2 λίτρων, ατομικό φαρμακείο, σφυρίχτρα, γυαλιά ηλίου, καπέλο, μπατόν, κολατσιό (σοκολάτα, παστέλια κ.α.), φωτογραφική μηχανή.

Κανόνες / Προϋποθέσεις:

Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογικά καλή φυσική κατάσταση.
Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.
Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη του-της ανηλίκου που συνοδεύουν.
Στην ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές. Ιδιαιτέρως δίδεται έμφαση:

α. Στην ατομική ευθύνη. Ο καθένας που συμμετέχει θα πρέπει να γνωρίζει ότι η δραστηριότητά του αυτή μπορεί να γίνεται σε περιβάλλον άγνωστο, όπου πολλές φορές οι συνθήκες είναι δύσκολες και η δυνατότητα εξωτερικής βοήθειας μπορεί να μην είναι διαθέσιμη, γι’ αυτό με δική του ευθύνη αποφασίζει τη συμμετοχή του.

β. Στο ομαδικό πνεύμα. Ακριβώς επειδή οι συνθήκες μπορεί να είναι δύσκολες απαιτείται συντροφικότητα και αλληλοβοήθεια από τα μέλη της ομάδας. Να είναι έτοιμα να συμβιβαστούν, ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα ενδιαφέροντά τους και τις ικανότητες όλης της ομάδας. Οι ενέργειες του καθενός δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τους γύρω του ούτε και το περιβάλλον.

Παλιότερα στον Προφήτη Ηλία, που είναι το ψηλότερο σημείο της Λήμνου, γινόταν μεγάλο πανηγύρι με επισκέπτες από όλο το νησί και πολλοί ξενυχτούσαν στον περίβολο του ξωκλησιού. Μάλιστα πολλοί όταν επέστρεφαν τη νύχτα, κρατούσαν και φακό – εάν το φως του φεγγαριού δεν ήταν αρκετό.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια υποτυπώδης οργάνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορνού, με σουβλάκια, μπύρες και αναψυκτικά.

Η διάρκεια της ανάβασης είναι 20-30 λεπτά, ενώ η κατάβαση πιο εύκολη γύρω στα 15 λεπτά. Γενικά είναι μια εύκολη διαδρομή, δεν θα την ονόμαζε κάποιος ανάβαση, αλλά περίπατο».

 

Πώς θα σας φαινόταν μια τέτοια οργανωμένη καλοκαιρινή εκδήλωση;

Σε άλλες πόλεις της Ελλάδας έχουν γίνει θεσμός παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ας ευχηθούμε σύντομα να (ξανα) γίνει και σε μας!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button