Επίκαιρα

“ωστε, επιτέλους,  να λειτουργεί απρόσκοπτα για την πιο ευάλωτη ομάδα μαθητών του νησιού !!!

ΚΑΛΛΙΘΕΑ 9/2/2021

 ΠΡΟΣ:- Σχολική Επιτροπή -Τεχνική Υπηρεσί-  Δήμου Λήμνου

 ΘΕΜΑ: « ΚΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ »

 Τα χρόνια και διαρκή κτηριακά προβλήματα του σχολείου μας συνοψίζονται στα εξής:

  • Επισκευή παραθύρων. Από τα περισσότερα παράθυρα του οικοδομήματος εισέρχονται νερά κάθε φορά που βρέχει.
  • Επισκευή της γρηπίδας της στέγης στη βορεινή πλευρά του σχολικού κτηρίου. Κατά τις τελευταίες βροχοπτώσεις «έτρεχαν» τα νερά στους τοίχους της μεγάλης αίθουσας και του γραφείου και μάλιστα διέτρεχαν πάνω από τις πρίζες.
  • Ο χώρος που λειτουργεί ως γήπεδο μπάσκετ, ποδοσφαίρου εκγύμνασης αλλά και ως χώρος στάθμευσης και επιβίβασης/αποβίβασης των μεταφερόμενων μαθητών, κάθε φορά που βρέχει μετατρέπεται σε λίμνη με αποτέλεσμα τα νερά να λιμνάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται( μέχρι το καλοκαίρι μερικές φορές), προκαλώντας πολλά προβλήματα ασφάλειας αλλά και υγείας στους μαθητές  και στο σχολικό προσωπικό.
  • Ελαιοχρωματισμός και σοβάντισμα της πρόσοψης του κτηρίου περιμετρικά. Κάθε χειμώνα λόγω της έντονης υγρασίας, ο σοβάς της εξωτερικής πρόσοψης (συγκεκριμένα δεξιά και αριστερά της εισόδου) καλύπτεται από πυκνή λεύκη μούχλα, την οποία πρέπει να ξύνουμε με την σκούπα ώστε να μην την αγγίζουν οι μαθητές μας, νομίζοντας ότι είναι «χιόνι».
  • Τέλος, το χρόνιο ζήτημα της επισκευής της αίθουσας «Δούκας Παλαιολόγος» το οποίο πολύ καλά γνωρίζετε. Το τελευταίο χρονικό διάστημα πρέπει να αναφερθεί ότι λόγω των σφοδρών ανέμων, έπεφταν από την κατεστραμμένη σκεπή κεραμίδια και κομμάτια από τα σάπια  παντζούρια, στο χώρο επιβίβασης/αποβίβασης των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με λίγα λόγια το κτήριο αυτό καταρρέει εγκυμονώντας εύλογα   κινδύνους !!

Παρακαλώ, για άλλη μια φορά, τη Σχολική Επιτροπή και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λήμνου να λάβουν επιτέλους σοβαρά υπ όψη τους τα χρόνια προβλήματα συντήρησης- επισκευής του τόσο ιδιαίτερου αυτού σχολείου και να γίνουν ΟΛΕΣ  οι αναγκαίες εργασίες ώστε να μπορεί επιτέλους  να λειτουργεί απρόσκοπτα  και να παρέχει με ασφάλεια τις υπηρεσίες του στην πιο ευάλωτη αυτή ομάδα των μαθητών του νησιού !!!

 

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ                                                        Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ

ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΗΠ/ΓΕΙΟΥ                              ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ                                                  ΚΑΤΕΒΑΙΝΙΔΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button