Ανακοινώσεις

Επικίνδυνη Επίθεση Σκύλου

Λάβαμε το παρακάτω κείμενο (είναι σε μας  επώνυμο)  για ένα θέμα υπαρκτό και  καυτό!

Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά,  λόγω των ημερών.

Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα συμβάν σχετικά με δάγκωμα σκύλου (Ντόμπερμαν) έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοιο περιστατικά στο μέλλον και ιδιαίτερα για να προστατεύσουμε τρόπο τινά τα μικρά παιδιά.

Το συμβάν έλαβε χώρα  στο πλάτωμα λίγο πριν τη Παναγιά την Κακαβιώτισσα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Ο σκύλος δεν ήταν αδέσποτος (τα αδέσποτα όπως πιθανόν γνωρίζετε είναι ευθύνη των Δήμων). Τα δεσπόζοντα σκυλιά υποχρεωτικά και βάση νόμου πρέπει να είναι με λουρί και ενίοτε με φίμωτρο. Ο συγκεκριμένος σκύλος ήταν παντελώς ελεύθερος.

Στο άκουσμα της φωνής μου και έχοντας ως πρόθεση να καλημερίσω και να ευχηθώ στους ιδιοκτήτες του, άρχισε αφηνιασμένος να τρέχει προς το μέρος μου. Στο άκουσμα της ιδιοκτήτριας ‘’μην φοβάσαι, δεν δαγκώνει’’ (πρόκειται περί μύθου η φράση αυτή, καθώς το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δαγκώσει κάποιος σκύλος δεν σημαίνει ότι δεν θα δαγκώσει ποτέ) και έχοντας πολλά χρόνια κατοικίδια ζώα και φυσικά την καλύτερη σχέση με αυτά, δεν τρομοκρατήθηκα, παρά μόνο όταν σηκώθηκε στα δύο πόδια και βρέθηκε με τα μπροστινά του πόδια πάνω στο στήθος μου.

Ενστικτωδώς τραβήχτηκα προς τα πίσω για να τον αποφύγω με αποτέλεσμα να κατέβει, να πάει πίσω από εμένα και προτού γυρίσω να δω που βρίσκεται, να με δαγκώσει.

Στη συνέχεια απομακρύνθηκε μερικά μέτρα και επιτέθηκε ξανά, αυτή τη φορά όμως, νιώθοντας απειλή ο σκύλος, επειδή κινήθηκα και εγώ προς το μέρος του, υποχώρησε προς την ιδιοκτήτριά του.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι στον χώρο όπου παρκάρουν τα οχήματα για την ανάβαση προς την Κακαβιώτισσα, υπήρχε νωρίτερα μία οικογένεια με 3 μικρά παιδιά, ενώ επίσης κατά την αποχώρησή μου υπήρξε και μία άλλη μητέρα που ανηφόριζε με την κόρη της.

Μιλώντας και με ιδιοκτήτες σκύλων μου ειπώθηκε ότι τέτοια σκυλιά (ειδικά τα Ρότβαϊλερ, Ντόμπερμαν, Πίτ Μπουλ) προφανώς και επιβάλλεται να είναι δεσπόζοντα (με λουρί) λόγω της επιθετικής τους φύσης.

Για να μην καταλήξει ξανά ποτέ κανείς στο Νοσοκομείο για περίθαλψη και αντιτετανικούς ορούς και ιδιαίτερα για να προφυλάξουμε τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους οι οποίοι λόγω της μυϊκής τους δύναμης δύσκολα μπορούν να αμυνθούν σε τέτοιες επιθέσεις, θα ήθελα παρακαλώ να μεσολαβήσετε έτσι ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και οι αρμόδιοι φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων.

Τέλος να υπενθυμίσω ότι η επίθεση από αδέσποτο ή δεσπόζων ζώο διώκεται ποινικά.

Ευχαριστώ.

Καλή Χρονιά σε όλους !!!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button