Επίκαιρα

Ουκρανοί πρόσφυγες στην Κατερίνη, σε δράση φιλοξενίας η Ομάδα Εθελοντών

Ουκρανοί πρόσφυγες στην Κατερίνη

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία οι εθελοντές στην Κατερίνη φιλοξενούν στον Καπνικό Σταθμό, δίπλα στα δικαστήρια Κατερίνης, οικογένειες προσφύγων. Διαμόρφωσαν κατάλληλα τους χώρους (Παραμυθούπολη, ξυλόφουρνο, κουζίνα, τουαλέτες κ.ά.) ώστε να υπάρχει θέρμανση, τροφή κλπ. ενώ τα μικρά παιδιά ανέλαβαν να τα απασχολούν, να τα τρέφουν κλπ. τα εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ.

 

Σήμερα αντικαταστάθηκαν τα πτυσσόμενα ράντζα της “Παραμυθουπολης” με 15 κουκέτες, δωρεά από τους φίλους και τις φίλες του Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο της Γερμανίας (τον οποίο ίδρυσε και ηγείται συμπατριώτισσα μας, και ο οποίος έχει 1.200 μέλη).

Τώρα στον χώρο μπορούν να φιλοξενηθούν προσωρινά έως και 30 άτομα.

Οι οικογένειες που φιλοξενήθηκαν μέχρι χθες αναχώρησαν για την Αυστρία και την Ιταλία. Από αύριο αναμένονται νέες οικογένειες από την Οδησσό και το Κράκοβο.

Μία μεγάλη υποομάδα 130 εθελοντριών και εθελοντών (από τους 3.400 συνολικά) που δημιουργήθηκε έκτακτα βρίσκεται σε διαρκή δράση!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button