Επίκαιρα

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Όταν η τέχνη αποθεώνει τους αφανείς ήρωες

Επιμέλεια Νίτσα Δώρα:

Απο το site MONOPOLI.GR – Σελιδα της Τεχνης-  σας παρουσιάζουμε το παρακάτω κείμενο και 4 φωτογραφίες, έργα τέχνης,  από τη γειτονική μας ΙΤΑΛΙΑ, που τόσο υπέφερε  από τον κορονοϊό,  μέχρι τη μακρινή και τόσο δική μας  Μελβούρνη.

MONOPOLI.GR : Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, μία ημέρα που μας θυμίζει κάθε χρόνο να τιμήσουμε την συμβολή των νοσηλευτών στην κοινωνία. Οι φετινές συγκυρίες, φυσικά, δεν μας έχουν επιτρέψει ούτε στιγμή να ξεχάσουμε τον αγώνα που καταβάλλει καθημερινά το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία όλου του κόσμου. Σήμερα, στην ημέρα τους, οφείλουμε όλοι να τους ευχαριστήσουμε.

Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες αφιερώνουν κάθε χρόνο τις δυνάμεις τους για τη φροντίδα των ασθενών. Φέτος, όμως, είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού και κάνουν την υπέρβαση, για να μας κρατήσουν ασφαλείς. Είναι σύγχρονοι «σούπερ-ήρωες» που μπορεί να μην φοράνε κάπες και να πετούν, κάνουν όμως το πιο ηρωικό έργο.

Έτσι, είναι λογικό που έχουν γίνει τα «πρόσωπα» της μάχης αυτής, με εκατοντάδες έργα τέχνης και street art αφιερωμένα σε εκείνους. Εμείς μαζέψαμε τα αγαπημένα μας έργα και τους ευχαριστούμε!

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button