Απόψεις

Πάνε και έρχονται για το Κτηματολόγιο…

Πάνε  και έρχονται οι Λημνιοί,   που ζουν εκτός Λήμνου ακόμη  και τώρα,  χειμωνιάτικα,  που τα ταξίδια είναι  δύσκολα… , για να βάλουν σε μια σειρά τα θέματα που απαιτούνται από το Κτηματολόγιο !  

Δεν ξεδιαλύνουν  εύκολα τα πράγματα στα χωράφια και βοσκοτόπια της Λήμνου… Τα σύνορα είναι απροσδιόριστα και μόνο  με μάρτυρες, όταν υπάρχουν,  οι πιο πολλοί προσπαθούν να βρουν άκρη .

Ο προσδιορισμός  των συνόρων έχει   γίνει ακόμη δυσκολότερος  από τη στιγμή που τα τελευταία 40, 50 χρόνια δεν καλλιεργούνται,  οπότε χάθηκαν τράφοι και σύνορα αλλά κυρίως  οι άνθρωποι που τα ήξεραν όπως ο παππούς το Αμπέλι του…  

Χρειάζεται να δοθεί και άλλη παράταση και μάλιστα μεγάλης διάρκειας και όχι του τριμήνου. Αυτό  κάνει παρακάτω ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης  Μπουρνούς,    το ίδιο αίτημα  έχει τεθεί και από Φορείς του Νομού που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία. Το ίδιο λέμε και  μείς !!!  

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Κτηματολόγιο Λέσβου»

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορά με την επιστολή του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με θέμα: « Άμεση παράταση για το Κτηματολόγιο στη Λέσβο », στην οποία γίνεται αίτημα να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του έτους για τη συλλογή δηλώσεων για το κτηματολόγιο, καθώς παρουσιάζεται πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής, λόγω της ανεπαρκέστατης εκστρατείας ενημέρωσης, των ιδιαίτερα σύντομων προθεσμιών και της υποστελέχωσης των αρμόδιων γραφείων και υπηρεσιών.

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.                                                                                                      

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2019

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ιωάννης Μπουρνούς

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button