Λήμνος

Πάνω από 2.000 τεστ στα Χωριά. Καλό το αποτέλεσμα, ανέφερε ο Ν. Μαρινάκης

Απο τα Τεστ του Δήμου, που όπως μας είπε σε ραδιοφωνική (στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ) συνομιλία ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου και Αντιδήμαρχος Νίκος Μαρινάκης  έγιναν  σε περισσότερα από 2.000 άτομα σε όλα τα χωριά της Λήμνου, πλην Ν. Κούταλης, είχαμε 2 μόνο θετικά τεστ.

Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει  ότι το  επιδημιολογικό φορτίο στη Λήμνο είναι πολύ χαμηλό, αυτό τόνισε ο κ. Μαρινάκης και πρέπει  αυτή την θετική για τη Λήμνο κατάσταση  να τη διαφυλάξουμε, με την πιστή εφαρμογή των μέτρων

Θέσαμε  στο κ. Μαρινακη ότι για να διαφυλαχτεί αυτή η κατάσταση  θα πρέπει  να ελέγχονται οι  αφίξεις στο Νησί και θα πρέπει για το σκοπό αυτόν  να κάνουν  τα δέοντα ο Δήμος και ο Ιατρικός Σύλλογος.

Η απάντηση ήταν ότι με την υπάρχουσα καραντίνα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από   Νομό  σε Νομό  και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί .  Ο Δήμος δεν έχει το δικαίωμα για κάποια επιπλέον τοπικά μέτρα.

Παρόλα αυτά στα πλοία και στα αεροπλάνα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος των αφίξεων. Είναι μια γνωστή κατάσταση που παίρνονται μέτρα  όμως δεν  εφαρμόζονται.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button