Απόψεις

Παράκτια διάβρωση λόγω κλιματικής αλλαγής και Τουρισμού…

Μυτιλήνη, 15 Σεπτεμβρίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, η Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων της Πράξης «Παράκτια διάβρωση λόγω κλιματικής αλλαγής: εκτίμηση και τρόποι αποτελεσματικής αντιμετώπισης σε τουριστικές περιοχές του Βορείου Αιγαίου και της Κύπρου – BEACHTECH» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREGV-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020. Στην Ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου (ΠΤΑΒΑ) σε συνεργασία με το Τμήμα Ωκεανογραφίας & Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΤΩΘΒΕ), συμμετείχαν στελέχη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και του Δήμου Πέγειας, παρουσία και του Δημάρχου Πέγειας κ. Μαρίνου Λάμπρου.

Στην ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΠΤΑΒΑ κ. Κ. Μουτζούρης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητής Δ. Παπαγεωργίου και ο Δήμαρχος Πέγειας κ. Μ Λάμπρου.

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα πορίσματα του ερευνητικού έργου BEACHTECH σε σχέση με τα θέματα της παράκτιας διάβρωσης σε επιλεγμένες παραλίες της Λέσβου, της Χίου και της Κύπρου, τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε καθώς και προκαταρκτικά σχέδια για τους τρόπους προστασίας των παραλιών.

 

Την ημερίδα παρακολούθησαν και στελέχη λοιπόν φορέων και υπηρεσιών του νησιού της Λέσβου τα οποία είχαν είτε ειδικό είτε γενικό ενδιαφέρον για το αντικείμενο της κλιματικής αλλαγής και το ζήτημα της διάβρωσης των ακτών, με συνέπεια μετά το πέρας των εισηγήσεων να ακολουθήσει γόνιμη συζήτηση.

 

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Τεχνική Συνάντηση των εταίρων της Πράξης Beachtech (Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Ωκεανογραφίας & Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου & Δήμος Πέγειας).

 

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η εξέταση της συνολικής πορείας υλοποίησης του έργου καθώς και η προετοιμασία της τελικής ημερίδας αυτού η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Κύπρο στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

 

 

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Δ/νση: Π.Κουντουριώτη 1

Τηλ:22513 52101-103

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button