Απόψεις

Παραμονή πρωτοχρονιάς αύριο !

Παραμονή πρωτοχρονιάς αύριο.

της Βαρβάρας Βαγιάκου Βλαχοπούλου

Ήταν μια δύσκολη χρονιά αυτή που φεύγει.

Μια φαλτσαδούρα στο άσμα ασμάτων.

Συνειδητοποιήσαμε πως δεν την κρατούσαμε με σιγουριά από το χέρι.Μας κρατούσε.

Μια χρονιά αναστάτωση και συνεχίζει να είναι,ερήμην της χρονιάς που έρχεται σα τεθλιμμένη συγγενής.

Άλλοι προσπαθούν να την παρηγορήσουν τηρώντας τα έθιμα,άλλοι να την ξεγελάσουν τζογάροντας τη ζωή μας σε κρυφές ρουλέτες και πάρτυ και άλλοι εν αγνοία της λέξης πανδημία,αδίδακτοι παντελώς, επιμένουν πως πρέπει να αγοράσουν εκ παραθύρου,το βραχιολάκι της ανιψιάς τρίτου βαθμού.

Εμφανίστηκαν κι αυτοί που «διδάσκουν τον λόγο και λόγο δεν κρατούνε» και υπεξαιρούν το εμβόλιο των υγειονομικών γιατί φέρουν μυαλό κουκούτσι και στον πισινό καρέκλα.

Οι περισσότεροι ημών βέβαια,των κοινών θνητών, θέλω να πιστεύω,είμαστε οι πολλοί που σκεφτόμαστε αυτούς που περνούν τα ζόρια,που ξαγρυπνούν σε θαλάμους νοσοκομείων,που παλεύουν με την κατάθλιψη και προσπαθούν να συνέλθουν από τις αβάσταχτες απώλειες.

Είπα να παραλείψω αυτούς που περιμένουν στην κατρακύλα τους να πιαστούν από το φανελάκι του κυρίου ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ, να το ρίξουν στα δικά τους άπλυτα που δεν τα αποδέχεται πια ούτε ο Νείλος ποταμός , αλλά μου το επιβάλλει ο θυμός μου.

Και φυσικά δε θα αφήσω εκτός ,τη μερίδα εκείνων και είμαστε πολλοί,που έχουμε «εντρυφήσει» στα επιστημονικά δεδομένα ,ανελλιπώς βεβαίως βεβαίως και γνωρίζουμε πια ,τι είναι το RNA εμβόλιο και τι το DNA,πόσες μεταλλάξεις έχει υποστεί ο ιός και ας μην προχωρήσω γιατί θα χλευαστώ από τους επαΐοντες ως ημιμαθής. Η υπερπληροφόρηση φταίει.

Το αδιαμφισβήτητο είναι πως το μόνο που δεν μας επιτρέπεται είναι η απαξίωση της επιστήμης.

Της οφείλουμε τα πάντα,μα τα πάντα και δυστυχώς υπάρχει ο άνους, ο οποίος λόγω μηδαμηνότητας πρέπει κάπου να καταταγεί κι αυτός ,σε ένα κοπάδι δηλαδή για να νιώσει τη «δύναμη» της αγέλης και να επιζήσει.

 

Ναι αύριο παραμονή.

Ας σκεφτούμε πως από τον αέρα που ο παντοδύναμος μας χαρίζει για να αναπνέουμε, η επιστήμη χρειάζεται απειροελάχιστο για τις εντατικές της.

Το μήνυμα της ημέρας είναι Αγάπη λοιπόν …και πως τη ζωή δεν την κρατάμε,μας κρατά.

Πως της επιστήμης δεν της κουνάμε το δάχτυλο την προσκυνούμε.

 

Πουλ πούλ κι του χρόν φέραμ τον Άγιο Βασίλ ούλο μάλαμα κι ασήμ καλημέρα κι του χρόν.

 

Από Μούδρο με αγάπη ,ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button