ΕπιλεγμέναΛήμνος

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Διαματάρης – Απογοήτευση στη Λήμνο…

Ήταν αναμενόμενο και τελικά έγινε.  Ο Αντώνης Διαματάρης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών – αρμόδιος για την Ομογένεια –  παραιτήθηκε και είναι αυτό η πρώτη απώλεια της Κυβέρνησης της Ν.Δ.  και μάλιστα με παραίτηση για λόγους ηθικής τάξης.  Οι λόγοι της παραίτησης αναφέρονται σε κεντρικά sites  και αυτά παραθέτουμε, παρακάτω.  

Να προσθέσουμε, ωστόσο,   το γνωστό εδώ στη Λήμνο ότι ο Αντώνης Διαματάρης είναι Λημνιός,  που μετά το Λύκειο έφυγε οικογενειακώς  στην Αμερική.

Εκεί,  μετά από χρόνια εργασίας,  έγινε  Ιδιοκτήτης – Εκδοτης   της ιστορικής ομογενειακής εφημερίδας “ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ”. Είναι επίσης γνωστό στους Λημνιους η συγγενική σχέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη  και για αυτό δεν υπήρξε καμιά  απορία,  όταν το Μάρτη μήνα ο Κυριακός Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Λήμνο συνοδευόμενος από τον Αντώνη Διαματάρη, τις μεσημεριανές του ώρες  ξεκούρασης τις πέρασε  στο σπίτι του στο χωριό  Θάνος.     

Τη Φωτογραφία ειναι από τότε που ο Αντώνης Διαματάρης ήρθε στη Λημνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη  και δεν μας αρνήθηκε αυτή τη φωτογράφηση με φόντο τη σύσκεψη Φορέων με τον κ. Μητσοτάκη,    την οποία τώρα βλέπουμε να δημοσιεύεται από διάφορα sites χωρίς πουθενά να αναφέρεται η πηγή της… Σιγά το νέο θα πείτε !

 

Απο το site NOOZ:

Την παραίτησή του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέβαλλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τα ψεύτικα στοιχεία στο βιογραφικό του.

Ο Υφυπουργός οδηγήθηκε στην παραίτηση μετά και από σειρά επικριτικών δημοσιευμάτων στον Τύπο που αφορούσαν συνεργάτη του στο Υπουργείο που φέρεται να  διώκεται για κακουργηματική απιστία και ζημία ενός δισεκατομμυρίου  ευρώ εις βάρος του Δημοσίου, όπως και για ζητήματα που σχετίζονται με την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Σε δήλωσή του ο Αντώνης Διαματάρης σημειώνει πως  «Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.  Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Με μια λιτή ανακοίνωσή του Μεγάρου Μαξίμου ανακοινώθηκε πως “ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη”.

Απο το site REAL.GR

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνη Διαματάρη.

Σε δήλωσή του ο κ. Διαματάρης αναφέρει τα εξής:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

ΣΥΡΙΖΑ: Από πού ‘κρατάει’ τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τον αποπέμπει;

Λίγο νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας ζητούσε για τρίτη φορά την απομάκρυνση Διαματάρη από την κυβέρνηση.

«Από πού ‘κρατάει’ τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τον αποπέμπει;

Ο κ. Διαματάρης, σε αντίθεση με όσα έχει δηλώσει:

– Δεν έχει μεταπτυχιακό

– Δεν έχει πτυχίο

– Παραμένει άγνωστο εάν έχει απολυτήριο Λυκείου.

Την ίδια ώρα, αναφορικά με όσα δεν έχει δηλώσει:

– Έχει συνεργάτη στο Υπουργείο που διώκεται για κακουργηματική απιστία και ζημία ενός δισ. ευρώ εις βάρος του Δημοσίου.

– Παρότι υφυπουργός, διατηρεί επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο ως εκδότης όσο και ως κτηματομεσίτης, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα διατυπώνει σήμερα σύσσωμος ο Τύπος. Ακόμα και ακραιφνώς φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ζητούν την αποπομπή του κ. Διαματάρη.

Είναι δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να βυθίζεται στο πρωτοφανές φιάσκο της δήθεν αριστείας που έχει δημιουργήσει με τον συγγενή – υφυπουργό του.

Ωστόσο, προκύπτει ένα απλό ερώτημα: Από πού «κρατάει» τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τολμά να τον αποπέμψει, παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τέταρτη συνεχή ημέρα;», καταλήγει η ανακοίνωση του».

ΣΥΡΙΖΑ : Ο  Πρωθυπουργός της αριστείας δεν τόλμησε να αποπέμψει τον υφυπουργό του

Με ανακοίνωση, υποδέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την δήλωση παραίτησης του υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, ενώ επανέλαβε τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι «Ο πρωθυπουργός της αριστείας παρακολουθεί εδώ και μία εβδομάδα, ως τροχονόμος, το φιάσκο με τον υφυπουργό του» και προσθέτει: «Δεν είχε το θάρρος να τον διώξει παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το πλαστό βιογραφικό του, ούτε για τον σύμβουλό του που διώκεται για κακουργήματα και έφθασε μάλιστα στο σημείο να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον καλύψει δημόσια».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του. Έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί, ζυγίζοντας «με πόνο ψυχής» το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button