Απόψεις

Παιδικός Σταθμούς, Πεζοδρόμηση,WC, χώροι parking, Λαϊκή Αγορά κ.α

ΠΡΟΣ: Tον Πρόεδρο του Δημοτικού

Συμβουλίου

Τους Δημοτικούς Συμβούλους

Παρακαλούμε να συμπεριλάβετε στα θέματα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου τα παρακάτω:

  1. Σχεδιασμός και ανάθεση μελέτης για τις πλατείες της Μύρινας, την πεζοδρόμηση, τη δημιουργία WC και τους χώρους

Γνωρίζοντας ότι την τελευταία πενταετία δεν έγινε καμία συζήτηση ή σχεδιασμός ή ανάθεση σχετικής μελέτης για την ανάπλαση των πλατειών της Μύρινας, για τη δημιουργία πεζόδρομων, για την εγκατάσταση δημοτικών WC καθώς επίσης και για την εξασφάλιση χώρων parking, ζητάμε να τεθούν τα παραπάνω θέματα σε δημόσια διαβούλευση με τους δημότες και τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην ανάθεση σχετικής μελέτης που θα σχεδιάσει μια πόλη φιλική προς τον πολίτη και τον επισκέπτη επιλύοντας χρόνια προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

  1. Δημιουργία Λαϊκής Αγοράς

Καθώς τα τελευταία χρόνια διατυπώνεται έντονα από τους καταναλωτές και τους παραγωγούς της Λήμνου η ανάγκη για τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς στο νησί, προτείνουμε τη δημιουργία υπαίθριας, μετακινούμενης, οργανωμένης λαϊκής αγοράς, στην οποία θα μπορούν να δραστηριοποιούνται παραγωγοί πρωτογενών και μεταποιημένων προϊόντων οικοτεχνίας καθώς και επαγγελματίες πωλητές για τη διάθεση κυρίως πρωτογενών αλλά και βιομηχανικών ειδών σύμφωνα με το νόμο 4497/2017 που αφορά στο υπαίθριο εμπόριο-λαϊκές αγορές.

  1. Δημιουργία κοινοτικού ξενώνα στην τοπική κοινότητα Δάφνης.

Καθώς σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν δημοτικοί ή κοινοτικοί ξενώνες οι οποίοι επιφέρουν επιπλέον έσοδα στις τοπικές κοινωνίες και γνωρίζοντας ότι στην Τ.Κ Δάφνης υφίσταται κοινοτικό κτίσμα το οποίο μάλιστα έχει διαμορφωθεί ως ξενώνας, ζητάμε να διερευνηθεί το πλαίσιο λειτουργίας του και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλες τις κοινότητες της Λήμνου.

  1. Ίδρυση Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στην Κεντρική Λήμνο

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στο Λιβαδοχώρι ή στις Αγκαριώνες όπως αποτυπώνεται στο έγγραφο πολιτών οι οποίοι μάλιστα το έχουν προσυπογράψει, καταδεικνύει την αναγκαιότητα για άμεση ίδρυση μιας τέτοιας δομής η οποία θα εξυπηρετήσει τις οικογένειες που διαμένουν στα χωριά της Κεντρικής Λήμνου. Σχετικό Προεδρικό Διάταγμα υπ’αριθμ. 99/2017, ΦΕΚ 141/2017.

  1. Ηλεκτροφωτισμός της οδού Γαροφαλλίδη

Παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στον ηλεκτροφωτισμό της οδού Γαροφαλλίδη καθώς είναι υποφωτισμένη και αποτελεί ένα δρόμο με έντονη κίνηση πεζών και οχημάτων.

Σας ευχαριστούμε

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Χαριτίνη Φωτοπούλου-Παϊτάκη

Βλάσιος Χατζηχαραλάμπους

Στη Φωτογραφία η επικεφαλής του Συνδυασμοί Χαριτίνη Φωτοπούλου

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button