Επίκαιρα

Περιφ. Β. Αιγαίου Κωστας Μουτζούρης : «Οι μετανάστες θα «πνίξουν» τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

Χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει

Επιμέλεια: Θόδωρος Δημητριάδης

Κάτι περισσότερο από εμάς ξέρει ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης.

Όποιος δεν δίνει προσοχή και σημασία σ’ αυτά που λέει κάνει λάθος. Τα 3.000.000 Αφγανών προσφύγων κινούνται ήδη προς την Ελλάδα και τις ακτές της Ευρώπης.

 

Τι είπε, λοιπόν, ο Περιφερειάρχης μας;

«Οι μετανάστες θα «πνίξουν» τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

Δηλαδή και την Λήμνο.


Τον κώδωνα του επερχόμενου κινδύνου κρούει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, τονίζοντας ότι τα νησιά δεν θα αντέξουν να ξαναζήσουν στιγμές παρόμοιες με αυτές του 2015, εν όψει του επερχόμενου μεταναστευτικού κύματος από το Αφγανιστάν.
Όπως τονίζεται σε αυτήν, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πρώτος αποδέκτης των εισερχομένων παρανόμως μεταναστών και προσφύγων, συμμερίζεται απολύτως τους εκφραζόμενους φόβους. Φόβοι που εκφράζονται ιδιαίτερα μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με την «υποχρέωση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεχθεί πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, την ίδια στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι τα κύματα αυτά μπορεί να «πνίξουν» τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στην ανακοίνωση ζητείται από την κυβέρνηση να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η παράνομη είσοδος. Ταυτόχρονα όμως τονίζεται ακόμη μια φορά ότι πλέον είναι ακόμη πιο επίκαιρο το αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για «καμία δομή μεταναστών στις κρίσιμες γεωγραφικά νήσους και την ταχεία εκκένωσή τους από τους ήδη ευρισκόμενους σε αυτά μετανάστες».

Αίτημα το οποίο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης θέτει εδώ και μήνες στους κυβερνώντες, χωρίς όμως ανταπόκριση.

Μάλιστα στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται και η πρόσφατη δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και τ. υφυπουργού κ. Κόνσολα, ο οποίος δήλωνε ότι η χώρα και τα νησιά δεν αντέχουν να σηκώσουν το βάρος του μεταναστευτικού κύματος από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ενώ τονίζεται η «βεβαιότητά» του ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη του προβλήματος και εργάζεται ήδη για «να αποτρέψει τη μετατροπή του αφγανικού προβλήματος σε μεταναστευτικό πρόβλημα που αφορά μόνον την Ελλάδα».

Πηγή: newsbreak.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button