Ανακοινώσεις

“Πέθανε η Μαρία”, ο μπαλαδόρος Γιώργος Γριτζαλής με τους πολλούς φίλους!

Πέθανε η Μαρία,  μου είπε τηλεφωνικά ο Γ. Κόρακας,  με καταφανώς σπασμένη φωνή…

Μαρία; Το μυαλό μου δεν πήγε αμέσως εκει που έπρεπε για να καταλάβω ότι  εννοούσε το   Γιώργο Γριτζαλή, ένα μεγάλο Μπαλαδόρο  του Παρελθόντος, με το ποδοσφαιρικό παρατσούκλι “Μαρία”

Πήρα δυο τρεις για να το επιβεβαιώσω: Το  Λάκη Πλαφαδέλλη, ακομη και στην Αυστραλία τον προσωπικό του φίλο και συμπαίκτη στον ΑΣΤΕΡΑ, Τόμη Γεωργιάδη.

Ήρεμος χαρακτήρας ο Γιώργος, όπως ήρεμο  ήταν και το παιχνίδι του το ποδοσφαιρικό. Καθαρές κινήσεις με την Μπάλα. Μεγάλος  τεχνίτης, το είπα στην αρχή Μπαλαδόρος !

Έπαιξε στον ΑΣΤΕΡΑ και σε μια  θέση, που σήμερα έχει καθιερωθεί  όμως τότε ήταν πρωτοποριακή,  Σέντερ Φορ,  πίσω από τον επιθετική γραμμή.

Αν, για να καταλάβουν οι νεώτεροι,  έπρεπε να τον παρομοιάσω μα κάποιον σημερινό θα ήταν   ο  Φουρτούνης  !

Εγώ με το Γιώργο  δεν συμπαίξαμε πολύ,  γιατι εκείνος ερχόταν όταν εγώ αποχωρούσα…

Ομως με το Γιώργο  “συνταξιδέψαμε” ως ναυτικοί  στα  Βαπόρια.  Ήταν, αρχές του ΄80,   μπαρκαρισμένος σε ένα μότορσιπ  που έκανε  τη γραμμή της Ρόδου, εκεί που τότε δεν υπήρχαν δασμοί και το Ουίσκι, αυτό μας ενδιέφερε,   και οι ομπρέλες,  ήταν πολύ πιο φθηνά και εμπορεύσιμα… Εγώ στο ΜΥΡΟΒΛΗΤΗ στη γραμμή της Λήμνου. Έτσι ανταμώναμε συχνά στους ντόκους,  στο Κερατσίνι,  στο Πέραμα κλπ.

Τελευταία, ως Συνταξιούχος,  είχε το χρόνο να έρχεται στη Λήμνο,  έμενε  στον Πειραιά,  τα καλοκαίρια! Και το χαιρόταν πολύ, όπως και εμείς, παλιοί συμπαίκτες και φίλοι του !  Όλοι αυτοί που με ένα λυγμό, όπως ο Γιώργος Κόρακας , μεταφέραμε ο ένας  στον άλλο την πικρή είδηση.

Η φωτογραφία είναι κομμένη απο ανάρτηση  του Σπ. Τοπούζη

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button