Απόψεις

Πεζοπορώντας στη Λημνο ! Τι μας είπε για τη χάραξη διαδρομών η Πρόεδρος του ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ

Οι Πεζοπορικές  διαδρομές ήταν το αντικείμενο για το οποίο  ήρθε στη Λήμνο η Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ορειβατικού Συλλόγου (Ε.Π.Ο.Σ) Φυλής,  Πόπη Δηλαβεράκη.   Μαζί της ήταν δυο ακομη από το Σύλλογο ενώ την πρόσκληση και την εδώ ξενάγηση  έκανε η Νιτσα Δωρα !

Επισκέφτηκαν διάφορα σημεία  της Λήμνου,  που να ανταποκρίνονται στο ζητούμενο,  δηλαδή σε πιθανές πεζοπορικές  διαδρομές   για τις οποίες μας  μίλησε εκτενώς η κ. Δηλαβεράκη,  σε εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ.

Σκοπός αυτής της διερευνητικής προσπάθειας,  μας είπε,  είναι η οργάνωση  επίσκεψης,   του  Συλλόγου που εκπροσωπεί,  στη Λήμνο.

Πήγαν παντού, εκεί που θα μπορούσαν να χαραχτούν πεζοπορικές  διαδρομές.  Ακομη και στην ξεχασμένη,  από εμάς εδώ στη Λήμνο,  περιοχή με τις “αρχέγονες”  βαλανιδιές,  λίγο  πριν το Ρεπανίδι.

Είναι μια περιοχή, μας είπε,   που έχει εξαιρετικό οικολογικό ενδιαφέρον και πρέπει να περιληφθεί  σε  κάποια πεζοπορική διαδρομή !  Όπως  επίσης τα Φαλακρά  με τους εντυπωσιακούς  γαιολογικούς σχηματισμούς.  Οι Υγρότοποι της Λήμνου,  Αλυκή, Χορταρολιμνη, έχουν το πεζοπορικό τους ενδιαφέρον.  Κάποιες άλλες  διαδρομές μπορούν να περιλάβουν και χώρια του Νησιού, μας  είπε.

Γενικά,  δήλωσε ενθουσιασμένη  από την  επίσκεψη της στη  Λήμνο, η  κ. Δηλαβεράκη, η οποία έχει  φτάσει ως τα Ιμαλάια  και σε εκατοντάδες άλλες ενδιαφέρουσες  περιοχές. Για τις  πεζοπορικές  διαδρομές μας μίλησε για την ανάπτυξη που έχουν σε πολλά νησιά  των Κυκλάδων και  τους φέρνουν  τουρισμό το Φθινόπωρο και την Άνοιξη.

Με αυτές  τις εμπειρίες δεν είναι τυχαίο ότι η προγραμματισμένη συνάντηση , ήταν μαζί και η Νίτσα Δώρα,  με το Δήμαρχο είχε διάρκεια 1 ώρα !  Ο  Δήμαρχο ενημερώθηκε και  περιέγραψε ένα έργο που είναι  σε εξέλιξη   για τη χάραξη πεζοπορικών διαδρομών στη Λήμνο.

Η φωτογραφία είναι από  κάποια πεζοπορική δραστηριότητα του ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button