ΕπιλεγμέναΛήμνος

Ποιοι και πως έχουν δικαίωμα μετάβασης από και προς τα Νησιά ! Από τώρα πιο αυστηρά… !

Το Δελτίο Τυπου περιγράφει αναλυτικά ποιοι  έχουν το δικαίωμα  μετάβασης από και προς τα Νησιά.

Διαβάστε το προσεκτικά!  

Είναι αυτό που από μέρες γνωρίζουμε μόνο που,  όπως φαίνεται,   ο χαλαρός μεχρι τώρα έλεγχος  γίνεται πιο αυστηρός !

Βασικό είναι ότι η απόδειξη των μονίμων κατοίκων τω Νησιων  ,οι οποίοι μόνο αυτοί  έχουν το δικαίωμα της μετάβασης, γίνεται:  με ισχύον εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης ή τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (ΜΑΝ)  ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του επιβάτη που εκδίδεται από τον οικείο Δήμαρχο.

   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Π. Κουντουριώτη 75 Τηλ.: 22510 24115, 22510 37447, 22510 37448 Fax: 22510  47888

e-mail: mitilini@hcg.gr

ΘΕΜΑ:  «ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ»

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης σας γνωρίζει ότι στα πλαίσια λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού CΟVID-19, και με πρόσφατη ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 944/20.03.20, καθιερώθηκε προσωρινός περιορισμός της ακτοπλοϊκής μετακίνησης επιβατών από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών, έως την 06:00 π.μ. της 21-04-2020.

Ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει:

α) τους μόνιμους κατοίκους των νησιών που μετακινούνται από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα, καθώς και μόνιμους κατοίκους νησιών που μετακινούνται μεταξύ αυτών.

β) το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,

γ) τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και το το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πάσης φύσεως του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που εργάζονται σε νησί ή μετακινούνται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας.

δ) τους μετακινούμενους για λόγους έκτακτης κοινωνικής ανάγκης εφόσον αυτό  αποδεικνύεται από κατάλληλα πιστοποιητικά, κατόπιν άδειας της Λιμενικής Αρχής απόπλου των πλοίων.

Η έκδοση εισιτηρίων για τους επιβάτες των ανωτέρω κατηγοριών θα γίνεται μόνο κατόπιν επίδειξης αποδεικτικών πιστοποίησης της ιδιότητάς τους, η οποία για τους μονίμους κατοίκους προκύπτει από το ισχύον εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης ή τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του επιβάτη που εκδίδεται από τον οικείο Δήμαρχο. Εφόσον τα εισιτήρια έχουν εκδοθεί με ηλεκτρονικό τρόπο, η απόδειξη της ιδιότητας θα πιστοποιείται κατά και πριν την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία.

Επισημαίνεται ότι η μετακινήσεις επιβατών που εμπίπτουν στις ανωτέρω περιπτώσεις πραγματοποιούνται υπό τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την κατ΄εξαίρεση κυκλοφορία των πολιτών και συνοδεύονται με αντίστοιχες βεβαιώσεις κίνησης, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Περαιτέρω, και έως τις 21 Απριλίου 2020 και ώρα 06:00 απαγορεύεται, εντός της ελληνικής Επικράτειας, ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών πλοίων και σκαφών αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας.

 

Επιπρόσθετα, σας γνωρίζουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών δεν επιτρέπεται η η λήψη θαλάσσιου λουτρού, η η χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και η υποβρύχια αλιεία (ψαροντούφεκο).

 

Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των ανωτέρω μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, η εφαρμογή των οποίων θα ελέγχεται από την Υπηρεσία μας.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button