Λήμνος

“Πήραν την Πόλη, πήραν την…" η κραυγη της 29 Μαιου, εδω και 566 χρονια !

“Πήραν την Πόλη, πήραν την...

“Πήραν την Πόλη, πήραν την…”
Ήταν η κραυγή που πέρασε μέσα στον χρόνο, εγγραφή ανεξίτηλη. Εάλω η Πόλις… εάλω…
Μια μέρα θα συλλέξουν τα μόρια εκείνης της κραυγής πάνω από τις επιφάνειες του χρόνου και θα την ανασυνθέσουν, όπως έκαναν με την ψαλμωδία της Αγια-Σοφιάς.

Μαζί με τον ήρωά μου τον Πορφύριο, τον σημαδεμένο με τον κύκλο στο μέτωπο, έζησα λεπτό προς λεπτό τις σπαραχτικές εκείνες στιγμές. Κι όταν έπεσε ο σταυρός από τον τρούλο της Αγια-Σοφιάς, την στιγμή που ακούστηκε το “εάλω…” είδα να σκοτεινιάζει ο κόσμος, όπως την ώρα που σταυρώθηκε ο Χριστός, είπαν. Και είπαν ακόμα πως ήταν η Σταύρωση η διορισμένη από τις προφητείες.

Σήμερα ακόμα αναρωτιέμαι: Ποια ήταν η δύναμη που έκρυβαν οι προφητείες εκείνες. Αναρωτιέμαι, αν ο μαρτυρικός αυτοκράτορας με τους ατσάλινους πολεμιστές του, δεν ενικήθηκαν από τα ασκέρια του Μωάμεθ αλλά από την πεπρωμένη στιγμή. Αυτή την “διορισμένη” την συντελεσμένη χίλια χρόνια πριν, μέσα στις άβατες διαστάσεις ενός χρόνου που ποτέ δεν θα μας αποκαλύψει τα μυστικά του.
“Ω των σοφών σου κριμάτων Χριστέ Βασιλεύ ως ανερμήνευτα και ανεξιχνίαστα εστίν.

Καλημέρα σε όλους με ένα πένθος στην άκρη, και ίσως να είναι τα 566 χρόνια “ως η ημέρα η εχθές” του ψαλμωδού

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button