ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Πλατεία Αθ. Κοτσιναδέλλη ονομάστηκε η πλατεία Τσιμανδρίων

“Πλατεία Νάσου Κοτσιναδέλλη” ή το πιθανότερο “Αθανασίου Κοτσιναδέλλη”  θα ονομάζεται η  Πλατεία Τσιμανδρίων,   με απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα   στο χθεσινό 31/8/22 Δημοτικό Συμβούλιο.

Σωστή απόφαση ! Ο Νάσος στην Πλατεία αυτή μεγαλούργησε ως ο Λυράρης της Λήμνου με στο Σύλλογο “Κεχαγιάδες”. Με  τηλεοπτικές εμφανίσεις στην  Πλατεια αυτή,  με αυθόρμητες  παρουσίες σε παρέες με όλα τα τοπικά τραγούδια.

Στην ιδια πλατεία μεγαλούργησε ως ιδιοκτήτης της Ταβερνας  “Ο ΜΕΡΑΚΛΗΣ” και καταπληκτικός ψήστης.

Μπορούμε να πούμε ότι η Πλατεία του ανήκει ! Αυτό που έγινε απο το Δημοτικό Συμβούλιο , Επρεπε !

Όμως ίσως δεν ειναι αρκετή αυτή η τιμητική ονομασία της Πλατείας του  Χωριού του. Ο Νασος Κοτσιναδέλλης  ήταν για ολη τη Λήμνο και την παράδοση της σημαντικός! Για αυτό  πρέπει να καθιερωθεί ένα ετήσιο  “Φεστιβαλ Νασου Κοτσιναδελλη” με όλους τους  Χορευτικούς Συλλόγους του Νησιού ή κάτι ανάλογο !

Στη Φωτογραφία,  η Πλατεία  του Χωριού (είσοδος) σε μια αναπαράσταση με το Στρατιωτικό  Άγημα που απελευθέρωσε τη Λημνο το 1912 . Και η Απελευθέρωση άρχισε από την  Πλατεία Τσιμανδριων !   Για την Απελευθέρωση  της Λημνου ο Νάσος Κοτσιναδέλλης  έχει γράψει ένα καταπληκτικό τραγούδι,  που  εξιστορεί τα γεγονότα εκείνα!

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button