Περιοδικό

Πληρώνονται οι συντάξεις !

Πληρώνονται οι συντάξεις

Γραφει ο Θ. Δημητριάδης

Πριν από την κρίση δεν αποτελούσε είδηση. Ήταν αυτονόητο ότι θα καταβληθούν οι συντάξεις πάντα στη μέρα τους. Τότε μάλιστα ήταν ολόκληρες και δεν ήταν κουτσουρεμένες και κατακρεουργημένες σχεδόν στο μισό όπως σήμερα. Τότε μας ενδιέφερε πιο πολύ το Δώρο Χριστουγέννων και τα άλλα επιδόματα, που καταργήθηκαν με τα μνημόνια.

Τώρα, που χρεοκοπήσαμε, κάθε φορά που θα καταβληθούν είναι η πρώτη και μεγαλύτερη είδηση, γιατί έχουμε να πιάσουμε λεφτά στα χέρια μας και να ζεσταθεί λίγο η τσέπη μας από πέρσι, από τις 21 Δεκεμβρίου που είχαμε πληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Τα είχαμε πάρει τότε, αλλά μέσα σε λίγες μέρες εξαφανίστηκαν, πληρώσαμε Φόρο Εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, Τέλη Κυκλοφορίας, δόσεις δανείων, ρυθμίσεις ΔΕΗ, λογαριασμούς, φάρμακα κλπ. κλπ.

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν, θα ξαναδούμε το χρώμα του χρήματος.

Σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ, και του ΕΤΑΑ (μη μισθωτών).

Ακολουθούν τη Δευτέρα στις 27 το ΝΑΤ, τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (μισθωτών), και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει στις 28 (στους ανασφάλιστους υπερήλικες).

Τέλος, στις 4 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν οι Επικουρικές Συντάξεις του ΕΤΕΑΕΠ.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button