Απόψεις

Ποδηλατικός τουρισμός

Ποδηλατικός τουρισμός

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.

 

Όλο και πιο συχνά βλέπουμε τα τελευταία χρόνια Έλληνες και ξένους ποδηλάτες να κυκλοφορούν στους δρόμους και να κάνουν τουρισμό. Οι ξένοι είναι πολύ συνηθισμένοι σ’ αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο για να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, γι’ αυτό και όσοι έρχονται με τροχόσπιτα ή αυτοκινητόσπιτα βλέπουμε να είναι φορτωμένα και με 2-3 ποδήλατα.

 

Στη χώρα μας μπορεί να μην έχουμε ποδηλατόδρομους μέσα στις πόλεις, αλλά τώρα το καλοκαίρι διοργανώνονται ποδηλατοβόλτες έξω από την πόλη, συνήθως 30-50 χιλιόμετρα με επιστροφή, οι οποίες εκτός από τα άλλα περιλαμβάνουν και στάσεις σε αξιοθέατα, καφέ και μπάνιο στη θάλασσα.

Οι συμμετέχοντες έχουν υποχρέωση να εφαρμόζουν τους κανονισμούς και τις οδηγίες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να φοράνε ποδηλατικό κράνος και να παίρνουν κάθε μέτρο προφύλαξης κατά του covid.

 

Συνήθως η κάθε «ομάδα»  δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 6 άτομα. Εάν υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές, τότε χωρίζονται οι ομάδες με συνοδεία πάντοτε έμπειρων οδηγών. Κάθε ποδηλάτης συμμετέχει με δική αποκλειστικά ευθύνη και οι ανήλικοι πάντα με συνοδεία κηδεμόνα.

 

Η Λήμνος προσφέρεται για τέτοιες διοργανώσεις, αφού έχει ομαλές και εύκολες διαδρομές, χωρίς κουραστικές αναβάσεις. Άφθονα εξάλλου είναι και τα αξιοθέατα κατά τη διαδρομή, όπως και οι δεκάδες αμμουδερές παραλίες με τα δροσερά νερά για στάσεις για καφέ και μπάνιο.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button