ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Ποιος θα ειναι ο επόμενος Έπαρχος; Αυτές οι προοπτικές υπάρχουν!

Ο Άγγελος Βλάττας Λαμπρινός παραιτήθηκε απο τη Θέση του Επάρχου, όπως είναι γνωστό.
Η παραίτηση είχε υποβληθεί στον Περιφερειάρχη πριν το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, που έγινε στη Λήμνο 22/8 , παρέμεινε στη θέση του όμως μόνο για να διεκπεραιώσει τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου έβαλε πληθώρα προβλημάτων της Λήμνου για τα οποία έπρεπε να ενημερωθούν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Β. Αιγαίου και να παρθούν αποφάσεις .
Και τώρα τι;
Στη Θέση του Έπαρχου Λήμνου – Αγιου Ευστρατίου θα πρέπει να οριστεί ενας Περιφερειακός Σύμβουλος απο τη Λήμνο ή και από άλλο Νησί.
Οι Λημνιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είναι 3: Ο Άγγελος Βλάτας Λαμπρινος καθως και ο Κώστας Αδαμίδης και η Μάγδα Τούφου, οι οποίοι έχουν εκλεγεί με άλλον συνδυασμό, απο αυτόν του Κ. Μουτζούρη,
Η περίπτωση του Αδαμιδη και της Τουφου για να είναι Λημνιος/-α ο/η Έπαρχος έχει τις εξής προοπτικές:
Τη Μάγδα Τουφου δεν τη βλέπω διαθέσιμη καθώς είναι σε ένα Κομματικό Συνδυασμό (ΠΑΣΟΚ) και είναι χρόνια εκεί “αμετακίνητη” .
Ο Κωστας Αδαμίδης σε Αυτοδιοικητικές Εκλογές έχει κάνει μετακινήσεις όπως αυτή στις τελευταίες Εκλογές και στις πριν απο αυτές, οταν βρέθηκε στο Επίσημο Ψηφοδέλτιο της ΝΔ με επικεφαλής τη Χριστιάνα Καλογήρου. Τώρα ο Συνδυασμός αυτός ξεχαρβαλώθηκε, μετά την οδυνηρή ήττα και την τοποθέτηση της Επικεφαλής του Συνδυασμού σε κεντρικές θέσεις εξουσίας, Γεν Γραμματέας Υπουργείου .
Με το παραπάνω σκεπτικό δεν αποκλείεται ο Κώστας Αδαμίδης να είναι ο επόμενος, για ένα χρόνο, Έπαρχος!
Αν αυτό δεν συμβεί, τότε για να μην μείνει το Επαρχείο ακέφαλο, ίσως ο Περιφερειάρχης ορίσει Έπαρχο απο το δικό του Συνδυασμό και ας είναι απο άλλο Νησί του Β. Αιγαίου.
Πάντως η Περίπτωση μη Λημνιού Επαρχου είναι μια σοβαρή δικαιολογία για να δεχτούν οι Λημνιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι τη Θέση.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button