Περιοδικό

Πορεία  στο μέλλον  !!!

Πορεία  στο μέλλον  !!!

Γράφει (κάθε Παρασκευή) η Χριστινα Καβουρα

Στην αρχή του Κορονοϊού  κλειστήκαμε μέσα, φοβηθήκαμε,  δεν γνωρίζαμε τίποτα γι αυτήν την καινούργια  κατάρα,  που από το πουθενά μας είχε προκύψει, βιώσαμε στιγμές … απείρου κάλους  από δύσκολες έως γελοίες,   προσπαθήσαμε  όμως  να  προσαρμόσουμε τη ζωή μας στα νέα δεδομένα  και ευτυχώς μας προέκυψαν πολλές  πρωτότυπες ιδέες  να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση !

Στην αρχή ήμασταν λίγο αμήχανοι , λίγο παγωμένοι,  λίγο ταλαίπωροι, λίγο ανελεύθεροι !

Πολύ γρήγορα όμως άρχισαν να συμβαίνουν πράγματα, να ανοίγονται  άλλοι,  νέοι ορίζοντες  που άλλαξαν την καθημερινότητά μας !

Από το πουθενά άρχισαν να  λειτουργούν διαδικτυακές πλατφόρμες,  νέες και ενδιαφέρουσες  και ένα σωρό άτομα άρχισαν να παίρνουν μέρος, να παρακολουθούν ομιλίες και σεμινάρια, να αλλάζουν μεταξύ τους  ιδέες, να μικραίνει ο κόσμος και να γίνεται μια παρέα !

Οι μέρες απέκτησαν άλλες διαστάσεις καταργώντας την μοναξιά, ενώ άτομα από όλο τον πλανήτη μαζεύονταν στην διαδικτυακή παρέα, από Αγγλία, Αμερική, Καναδά, Ευρώπη, Κύπρο, από όλη την Ελλάδα, κάποιοι δεν ήταν καν Έλληνες ! Είχαμε και ξένους που μιλούσαν την Γλώσσα μας !

Κάποια στιγμή που άρθηκαν κάποιες απαγορεύσεις πάλι δεν καταργήθηκαν οι πλατφόρμες γιατί βέβαια ήταν αδύνατον να συναντηθούν δια ζώσης τόσοι άνθρωποι απ’ όλα σχεδόν τα μέρη της γης, που είχαν ήδη συνηθίσει αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας ! Είπαμε να συναντηθούμε εμείς που ζούμε στην Αθήνα αλλά αντέδρασαν σθεναρά οι Θεσσαλονικείς !  Εμείς τι θα κάνουμε είπαν και με το δίκιο τους και οι πλατφόρμες συνεχίζουν να λειτουργούν απρόσκοπτα, τώρα τις  θεωρούμε αυτονόητες ! Είναι μέρος της καινούργιας ζωής που μας προέκυψε !

Καθηγητές, συγγραφείς, Ιστορικοί  μοιράστηκαν τις γνώσεις τους συμβάλλοντας με κέφι και μεράκι στη νέα αυτή κατάσταση.

Το πρόγραμμα ZOOM  άνοιξε νέους ορίζοντες  και καθημερινά ένα σωρό εργασιακές συναντήσεις γίνονται διαδικτυακά.

Επίσης η εργασία σε πολλούς τομείς άλλαξε τρόπο διεξαγωγής της και έγινε Τηλεργασία !  Δεν ξέρω αν η τηλεργασία είναι καλύτερος τρόπος δουλειάς ή χειρότερος είναι όμως ο νέος τρόπος εργασίας ! Ειδικά τώρα που ναι μεν ο Κορονοϊός  υποθετικά δεν είναι τόσο επικίνδυνος,  αλλά με την ακρίβεια της βενζίνης  πού μας προέκυψε όλοι προτιμούν να δουλεύουν από το σπίτι τους.

Κάποιος είπε ότι αν εξαιρεθούν από την … τηλεργασία γιατροί και πιλότοι, ε ας προσθέσουμε λέω εγώ και κάποιους άλλους ακόμα, όλοι οι άλλοι μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι τους !

Άσε που αν ακριβύνει λόγω πολέμου, που δεν τελειώνει και αυτός ο ρημάδης, και άλλο η βενζίνη  προβλέπω να βγάλει «φετφά»  η Κυβέρνηση για επέκταση της Τηλεργασίας !

 

Αλλάζουν λοιπόν οι εποχές, αλλά και από τις δυσκολίες είναι καλό ότι προκύπτουν καινούργιες ιδέες, και ο άνθρωπος «κατ εξοχήν  ον προσαρμοστικό»  όχι μόνο προσαρμόζεται αλλά βρίσκει τρόπο να περνά και καλύτερα !

Πιστεύω ότι θα γίνουν και άλλες …. ανακαλύψεις,  ήδη ακούω για μερικές που τώρα μου φαίνονται παρανοϊκές, αλλά και το κινητό τηλέφωνο στην αρχή μας φαινόταν  τουλάχιστον  περίεργο, όχι και τόσο απαραίτητο και οι χρήσεις του ήταν λίγες.  Τώρα βλέπουμε όλοι και χωρίς καμιά έκπληξη πια τι μπορούμε να κάνουμε με ένα κινητό τηλέφωνο !  Από πληροφορίες παντός τύπου, επικοινωνία με όποιον θέλουμε και δωρεάν μέσα από διάφορα προγράμματα,  μέχρι και ταινίες μπορούμε να βλέπουμε !

Λίγα πράγματα πια μας εκπλήττουν,  πολλά μάθαμε να τα θεωρούμε έως και αυτονόητα, προχωρούμε ακάθεκτοι προς  ένα  μέλλον απόλυτα ελπιδοφόρο.

Ήδη εξελίσσεται η νανοτεχνολογία,  όπου αόρατα στο μάτι «τσιπάκια» θα είναι προγραμματισμένα να  προλαβαίνουν και να εξαλείφουν  κάθε ασθένεια του οργανισμού μας !

Εύχομαι να προλάβουμε  και εμείς να δούμε κάποια από τα καινούργια θαύματα !

Εύχομαι ολόψυχα να ειρηνεύσει ο Πλανήτης και τα έργα της ειρήνης θα είναι ανεπανάληπτα !

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button