Επίκαιρα

Πώς καταπολεμούνται τα μυρμήγκια

Πώς καταπολεμούνται τα μυρμήγκια

Το καλοκαίρι συχνά εμφανίζονται στο σπίτι μυρμήγκια.

Πώς μπορείτε να τα απομακρύνετε;
Τρόποι υπάρχουν πολλοί και μάλιστα, χωρίς να χρειαστεί σε καμία περίπτωση να τα σκοτώσετε. Απλά θα τα υποχρεώσετε να μην περάσουν ξανά μέσα στο σπίτι σας.
Βασική προϋπόθεση, να εντοπίσετε την τρύπα απ’ την οποία βγαίνουν.
Αντί να χρησιμοποιήσεις χημικά, μπορείς να αποτρέψεις την είσοδο των μυρμηγκιών στο σπίτι σου με πιο απλούς και ανώδυνους τρόπους.

 • Κάντε μια γραμμή με κιμωλία ή τρίψτε τη σε σκόνη και ρίξτε στο σημείο που έχετε εντοπίσει να βγαίνουν τα μυρμήγκια. Η μυρωδιά της θα τα κάνει να εξαφανιστούν.
 • Μαγειρική σόδα, παραδοσιακή μέθοδος και ίσως η πιο αποτελεσματική. Προσοχή. Μόνη της η σόδα απομακρύνει τα μυρμήγκια λόγω έντονης μυρωδιάς. Αν την ανακατέψετε με άχνη ζάχαρη θα τη δοκιμάσουν τα μυρμήγκια και θα τα σκοτώσετε. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Άρα, σόδα σκέτη…
 • Πούδρα για μωρά, αυτή η λευκή σκόνη είναι… θαυματουργή, καθώς κάνει τα μυρμήγκια να εξαφανίζονται μακριά, μη αντέχοντας τη μυρωδιά της.
 • Σκόρδο και για τα μυρμήγκια. Εδώ, δεν αντέχουν τη μυρωδιά του οι άνθρωποι, θα την καταπολεμήσουν τα μυρμηγκάκια; Σε καμία περίπτωση. Πάρτε μερικές σκελίδες και τοποθετήστε τις στα σημεία που βγαίνουν μυρμήγκια, και θα εξαφανιστούν.

 

Τα καλύτερα φυσικά υλικά για να διώξεις τα μυρμήγκια είναι:

 1. Ξύδι.  Τα μυρμήγκια απεχθάνονται το ξύδι. Αν έχεις εντοπίσει το σημείο απ΄ όπου βρίσκουν δίοδο, ψέκασε τα αμέσως με αυτό το φυσικό υλικό. Για καλό και για κακό ψέκασε, επίσης, όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. Στη συνέχεια σκούπισε τις περιοχές με ένα μαλακό πανί. Οι ενοχλητικοί επισκέπτες αποκλείεται να περάσουν από εκεί, αφού δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λευκό ξύδι ακόμη και για σφουγγάρισμα, αναμιγνύοντας το με νερό!

Προσοχή, μερικές «ευαίσθητες» επιφάνειες δεν πρέπει να καθαρίζονται με ξύδι.

 1. Μέντα. Η μέντα είναι ένα από τα ισχυρότερα φυσικά εντομοαπωθητικά. Η έντονη μυρωδιά της διαταράσσει την όσφρηση των μυρμηγκιών και τα απωθεί, εμποδίζοντας τα από την ανακάλυψη της πηγής φαγητού. Ρίξε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας σε ένα φλιτζάνι με νερό. Ψέκασε το θαυματουργό διάλυμα σε όλες τις περιοχές του σπιτιού που έχουν προσβληθεί από τους εισβολείς. Μην ξεχνάς να επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία καθημερινά μέχρι τα μυρμήγκια στο σπίτι να γίνουν παρελθόν!
 2. Αιθέριο Έλαιο Κανέλας. Ακόμη ένα εξαιρετικό φυσικό εντομοαπωθητικό είναι η κανέλα. Η μυρωδιά της, όπως και του λευκού ξυδιού σίγουρα θα αποθαρρύνει τα μυρμήγκια, αν σχεδιάζουν επίσκεψη στο σπίτι σου. Σε ένα φλιτζάνι του καφέ, πρόσθεσε ισόποση ποσότητα νερού και αιθέριο ελαίου κανέλας. Χρησιμοποίησε βαμβάκι για να σκουπίσεις τις περιοχές από όπου μπορούν να εισβάλουν τα μυρμήγκια στο σπίτι. Ακολούθησε καθημερινά την ίδια διαδικασία μέχρι να σιγουρευτείς ότι οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες αποτελούν παρελθόν.

4 Λεμόνι. Θέλεις να εξαφανίσεις τα μυρμήγκια από το εσωτερικό του σπιτιού σου; Εκτός από το ξύδι, ακόμη μία μυρωδιά που δεν αντέχουν είναι το λεμόνι. Τρίψε μερικές λεμονόκουπες στα κουφώματα του σπιτιού σου για να εμποδίσεις την είσοδο στους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ακόμη μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού σε βαμβάκι και να το τοποθετήσεις στο εσωτερικό των ντουλαπιών. Ακολούθησε αυτή τη διαδικασία ανά 3-4 ημέρες έως ότου οι εισβολείς εξαφανισθούν.

 1. Ταλκ. Η γνωστή βρεφική πούδρα έχει πολλές άγνωστες και θαυματουργές χρήσεις που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια. Μία εξ αυτών είναι η απώθηση των μυρμηγκιών. Αν, λοιπόν, θέλεις να αποτρέψεις την είσοδο ανεπιθύμητων επισκεπτών στο σπίτι σου ρίξε λίγο ταλκ στις πόρτες και τα παράθυρα. Τα μυρμήγκια δεν πρόκειται να διασχίσουν αυτή την “ασπίδα”!
 2. Καλαμποκάλευρο. Χρησιμοποίησε το καλαμποκάλευρο κατά τον ίδιο τρόπο με τη βρεφική πούδρα. Σε αυτή την περίπτωση το καλαμποκάλευρο δεν διώχνει απλώς τα μυρμήγκια αλλά τα “εξαφανίζει”, με όλη τη σημασία της λέξεως. Είναι απόλυτα ασφαλές, ακόμη και αν υπάρχουν στο σπίτι σκανταλιάρικα παιδιά και κατοικίδια.
 3. Καφές φίλτρου. Συνήθιζες να πετάς το κατακάθι από τον καφέ φίλτρου; Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τα μυρμήγκια στο σπίτι, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να το φυλάς. Ρίξε κατακάθι ή ακόμη και κόκκους καφέ για να πεις αντίο στα μυρμήγκια στο σπίτι. Εντόπισε το σημείο απ’ όπου ξετρυπώνουν και άφησε τη μαγεία του καφέ να κάνει τη δουλειά με τον πιο φυσικό τρόπο!
 4. Πιπέρι. Ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να σε βοηθήσει να λύσεις το πρόβλημα των μυρμηγκιών στο σπίτι σου είναι το πιπέρι. Τρίψε αρκετό πιπέρι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανάμειξε το με νερό. Στη συνέχεια ψέκασε όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου καθώς επίσης και τις εισόδους που υποψιάζεται ότι χρησιμοποιούν τα μυρμήγκια για να εισβάλουν στο σπίτι αλλά και στα ντουλάπια σου.
 5. Μαγειρική σόδα & ζάχαρη. Πώς λειτουργεί αυτή η ύπουλη μέθοδος εξόντωσης; Ως γνωστόν η ζάχαρη προσελκύει τα μυρμήγκια σε χρόνο μηδέν. Από την άλλη, όμως, η μαγειρική σόδα τα εξουδετερώνει. Ανακάτεψε μισή ποσότητα μαγειρικής σόδας και άλλη μισή ζάχαρης, τοποθέτησε το μείγμα σου σε καπάκια μπουκαλιών και άφησε τα κοντά στις εστίες του προβλήματος. Οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες θα εξοντωθούν προτού πεις κύμινο!
 6. Οινόπνευμα & υγρό σαπούνι πιάτων. Για το τέλος αφήνουμε το λιγότερο φυσικό τρόπο εξουδετέρωσης των μυρμηγκιών. Σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα ανάμειξε νερό με οινόπνευμα και υγρό σαπούνι πιάτων. Υπολόγισε να τοποθετήσεις ισόποση ποσότητα οινοπνεύματος και υγρού πιάτων και λιγότερο νερό για να είναι ισχυρό το διάλυμα. Ανακάτεψε το καλά και στη συνέχεια ψέκασε το σε όλες τις περιοχές που έχουν εισβάλλει τα μυρμήγκια. Το οινόπνευμα σε συνδυασμό με το το υγρό πιάτων θα τα εξολοθρεύσουν στο άψε – σβήσε!

Μην ξεχνάς να κλείνεις καλά τις συσκευασίες των τροφίμων και να μαζεύεις προσεχτικά όλα τα ψίχουλα, αν δεν θέλεις να εμφανιστούν και πάλι τα μυρμήγκια στο σπίτι σου! Αναζητάς μία πιο δραστική λύση για να πεις αντίο μία και καλή στα έντομα; Πάρε προσφορά από ένα αξιολογημένο συνεργείο απεντόμωσης και δώσε τέλος στο πρόβλημα σου!

 

μυρμήγκια.jpg

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button