Απόψεις

Πως κόλλησε τον κορονοϊό, πότε κατάλαβε το πρώτα συμπτώματα και ποια ηταν αυτά

Ο συμπατριώτης  μας ομογενής στην  Αμερική Αργύρης Μακρής, πρώην Γραμματέας  της Αδελφότητας Λημνίων ΗΦΑΙΣΤΟΣ,    νόσησε απ τον Κορονοϊο και κάνει μια καθαρή  περιγραφή στην Εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ για τα πρώτα συμπτώματα και πότε εμφανίστηκαν και την εν συνεχεία εξέλιξη της  ασθένειας  μέχρι την αποθεραπεία του. Έχει πολύ ενδιαφέρον αυτή η εμπειρική περιγραφή για αυτό και την παραθέτουμε:  

Γνωρίζω πως τουλάχιστον 35 άτομα αρρωστήσαμε μετά από ένα χρονικό διάστημα το πολύ δέκα ημερών. Σε εμένα τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν τέσσερις ημέρες αργότερα. Το πρωί πήγα κανονικά στη δουλειά, όμως, επιστρέφοντας στο σπίτι, άρχισα να έχω περίεργα συμπτώματα. Ενοιωθα κρυάδες στο αυτοκίνητο κι έναν ξαφνικό πονοκέφαλο. Είχα χαμηλό πυρετό, 37 και κάτι. Ο οικογενειακός γιατρός με συμβούλευσε να πάρω παυσίπονα και αντιπυρετικά και, εφόσον τα συμπτώματα επιμείνουν, να πάω σε ιατρείο πρωτοβάθμιας φροντίδας για παν ενδεχόμενο», είπε ο κ. Μακρής.

Με δεδομένο ότι ο πυρετός επανεμφανίστηκε, ο ίδιος ακολούθησε την οδηγία του γιατρού και υπεβλήθη σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό. Ακολούθησε την οδηγία της ανάρρωσης στο σπίτι, ενώ η ακτινογραφία στην οποία είχε υποβληθεί δεν έδειξε άμεση βλάβη στα πνευμόνια, που θα καθιστούσε απαραίτητη τη νοσηλεία του.

«Είχα πονοκεφάλους, έντονες στομαχικές διαταραχές και δύσπνοια, τις τρεις πρώτες μέρες. Εμεινα στο σπίτι συνολικά 15 μέρες και τα συμπτώματα υποχώρησαν. Πλέον νοιώθω ότι είμαι καλά, πέρα από έναν μικρό βήχα. Η σύζυγός μου και ο ένας μας γιος παρουσίασαν επίσης συμπτώματα, αλλά δεν υποβλήθηκαν σε τεστ, μας είπαν να υποθέσουμε ότι επειδή ασθένησα εγώ, έχουν κολλήσει τον κορωνοϊό και να μείνουν σπίτι», τόνισε ο κ. Μακρής.

Να αναφερθεί ότι ο πρώην Γραμματέας του «Ηφαίστου» διανύει το 66ο έτος της ηλικίας του, παρόλα αυτά όμως δεν παρουσίασε συμπτώματα της πιο σοβαρής μορφής της ασθένειας, που θα μπορούσε να είναι απειλητική για την ζωή του.

«Ο γιος μου θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να πάρει βεβαίωση από τον γιατρό ότι είναι καλά και να γυρίσει στη δουλειά του. Εγώ έχω αρχίσει και επιστρέφω στην καθημερινότητα και έχω βγει έξω για κάποιες δουλειές», διευκρινίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μακρής.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button