Περιοδικό

Πόσο στοιχίζει ένα ρολοϊ Rolex ;

Πόσο στοιχίζει ένα ρολόι Rolex

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Δεν έτυχε ποτέ να ασχοληθώ με ακριβά ρολόγια, γιατί, απλά, ποτέ δεν είχα λεφτά για πολυτέλειες. Με μεγάλη μου έκπληξη έτυχε να διαβάσω ότι τα ρολόγια Rolex όχι μόνον είναι πανάκριβα, αλλά οι τιμές τους είναι πραγματικά εξωγήινες και διαστημικές – για μένα τουλάχιστον. Οι προσφορές για τα πιο φτηνά ξεκινούν από 10.000 – 12.000 ευρώ, ενώ τα “κανονικά” βλέπω να είναι γύρω στις 28.000 – 48.000 ευρώ!

Τα ρολόγια αυτά, όπως είναι φυσικό, τα αγοράζουν λίγοι άνθρωποι, που είναι εκατομμυριούχοι. Πρόπερσι ένα vintage Rolex Daytona που φορούσε ο Πολ Νιούμαν πωλήθηκε σε δημοπρασία για δεκαεπτά εκατομμύρια οκτακόσιες χιλιάδες (17.800.000) δολάρια.

 

Δεν τους ζηλεύω αυτούς που φοράνε τέτοια ή παρόμοια ρολόγια. Και να μου το χάριζαν, δεν θα το έπαιρνα.

Πρώτο, γιατί μαζί με την αλυσίδα τους είναι πολύ βαριά σε σύγκριση μ’ αυτό που φοράω εγώ, με ένα ελαφρύ λουράκι, και δεν θέλω να κουράζω το χέρι μου.

Δεύτερο, προτιμώ μια γυναίκα να με ερωτευτεί για τα γοητευτικά μου μάτια κι όχι για το ρολόι ή για τα ρούχα, παπούτσια κλπ.

Και τρίτο, και κυριότερο, δεν θέλω μια ζωή να τρέμω από το φόβο μου ότι θα μου το κλέψουν.

Οπότε, κάνω την ανάγκη φιλοτιμία, και είμαι ήσυχος και ευτυχισμένος με ένα πανέμορφο κινέζικο, που κάνει μόνο πέντε (5) ευρώ!

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button