ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Πρόεδρος Κοινότητας απαιτεί τα 1000 € από το Δήμαρχο !

Δελτίο Τύπου   – 4/1/21

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιθέας κος Παλαιολόγος Κυριαζής με επιστολή του προς τον Δήμαρχο κο Δημήτρη Μαρινάκη, και σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών (ΦΕΚ 3440Β/11-9-19), αιτήθηκε την ετήσια πάγια προκαταβολή που αντιστοιχεί στην Κοινότητα Καλλιθέας.

Συγκεκριμένα η απόφαση ορίζει το ύψος της πάγιας προκαταβολής ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε κοινότητας:

α) 1.000 ευρώ για τις κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό έως και 300 κατοίκους,

β) 2.000 ευρώ για τις κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από 301 έως και 2.000 κατοίκους,

γ) 4.000 ευρώ για τις κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από 2.001 έως και 10.000 κατοίκους, κλπ.

 

Υπόλογος για τη διαχείριση της πάγιας προκαταβολής είναι ο Πρόεδρος της Κοινότητας όταν αυτή έχει μόνιμο πληθυσμό έως και 300 κατοίκους και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας όταν αυτή έχει μόνιμο πληθυσμό από 300 κατοίκους και άνω. Ο υπόλογος διενεργεί τις πληρωμές χωρίς να απαιτούνται έγγραφες εντολές του Δημάρχου.

 

Από την πάγια προκαταβολή μπορούν να πληρώνονται δαπάνες για επείγουσες εργασίες όπως καθαρισμοί οδών, πλατειών, αλσών κλπ.

 

Ο Πρόεδρος αιτείται την εφαρμογή του νόμου.

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι Πρόεδροι και τα Κοινοτικά Συμβούλια εκλέχτηκαν από τις Τοπικές Κοινότητες με ξεχωριστά ψηφοδέλτια, γεγονός που στον παρόντα νόμο τους δίνει αυτονομία κινήσεων.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button