Λήμνος

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !

                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της προέδρου και μελών του συμβουλίου της  Δημ.Κοιν.Μύρινας  με την επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης» κα Χαριτίνη Φωτοπούλου, έπειτα από πρόσκληση της ίδιας. Στη συνάντηση συμμετείχαν  τα μέλη του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας κοι Στυλιανός Μαμουζέλος και Τριαντάφυλλος Αρχοντογιώργης, καθώς και η υποψήφια σύμβουλος με τον συνδυασμό  «ΣΥΜ.Π.ΑΝ» κα Άννα Τοσούνογλου.

 Στη συνάντηση-συζήτηση παρουσιάστηκαν από την πρόεδρο της Δημ.Κοινότητας τα προβλήματα που αντιμετώπισε  η κοινότητα (τα οποία βεβαίως εξακολουθούν να υφίστανται) όπως η έλλειψη στέγης, η ανυπαρξία συνεργασίας με τον Δήμαρχο και τον τοπικό αντιδήμαρχο, η ανύπαρκτη επικοινωνία, η έλλειψη διάθεσης ενεργοποίησης της Κοινότητας με την ανάθεση αρμοδιοτήτων και ουσιαστικά η τακτική εκμηδενισμού ενός από τα πιο σημαντικά θεσμικά όργανα.

  Συζητήθηκαν επίσης οι προτάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν από της Δημ.Κοινότητα μέσω των Τεχνικών Προγραμμάτων, όπως και οι απαραίτητες παρεμβάσεις που θα  πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον στον ιστό της Μύρινας και οι οποίες θ αλλάξουν ριζικά την όψη και την λειτουργία της πόλης ( Ανάπλαση κεντρικών Πλατειών και Λ .Δημοκρατίας, δημιουργία οργανωμένων παρκινγκ, υπογειοποίηση κάδων σε κεντρικά σημεία της πόλης, αστική οδοποιία, εργατικές κατοικίες, Γυμνάσιο Μύρινας,  κ.λ.π. ).

  Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν απόλυτα στο ότι ο νέος νόμος έρχεται δυναμικά να «αποκαταστήσει» τον ρόλο των κοινοτήτων με ανεξαρτητοποίηση από τα κεντρικά ψηφοδέλτια, αποφασιστικές αρμοδιότητες σε καίρια ζητήματα, δικά τους χρήματα και σαφέστατη αποστολή.

  Τόσο η πρόεδρος όσο και τα μέλη του συμβουλίου της Δημ.Κοιν. Μύρινας είμαστε στη διάθεση όλων των  υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων για ενημέρωση και συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν στο ρόλο και την αποστολή της κοινότητας ως ένα  από τα βασικά κύτταρα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και ως δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ δήμου και δημοτών.

  Εκ μέρους του συμβουλίου της Δημ.Κοινότητας Μύρινας

                                                                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                Αδαμαντία Γαροφαλλίδου-Παπούλκα

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button