Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα στήριξης Μουσικών-Τραγουδιστών μονίμων κατοίκων της Περιφ. Β. Αιγαίου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                                                Μυτιλήνη, 26/05/2021

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Ανδρομέδας 15

Τ.Κ.: 81 100 Μυτιλήνη

(    : 22513 53630

Telefax: 2251353631                                                                                       ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε Π.Β.Α

Email: politismos@pvaigaiou.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Προγραμματισμός Δράσης Στήριξης μουσικών-τραγουδιστών μονίμων κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, πρόσκληση συμμετοχής τους στο προγραμματισμό συναυλιών από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με ντόπιους καλλιτέχνες μονίμους κατοίκους των νησιών μας – μουσικούς και τραγουδιστές –, που έχουν ως κύριο επάγγελμα την μουσική, προκειμένου στο μέτρο των δυνατοτήτων της να συνεισφέρει στην οικονομική τους στήριξη.

Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετέχουν στις συναυλίες αυτές μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με την συμπλήρωση αίτησης που επισυνάπτεται στην ανακοίνωση και την αποστολή της στην διεύθυνση mousikoi@pvaigaiou.gov.gr έως τις 11/06/2021 ηλεκτρονικά. Για λόγους διαφάνειας και αξιοκρατίας οι ενδιαφερόμενοι που είναι κατά κύριο επάγγελμα μουσικοί – τραγουδιστές θα πρέπει με την αίτησή τους να επισυνάψουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ βεβαίωση από το ΕΡΓΑΝΗ ότι επιχορηγήθηκαν ως μέλη του Μητρώου Καλλιτεχνών από το αρμόδιο Υπουργείο, με την λήψη βοηθήματος για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της νόσου Covid-19.

Η ανακοίνωση και η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.pvaigaiou.gov.gr/article/ανακοινώσεις/δράση-στήριξης-μουσικών/

“Προσπαθούμε ως Περιφερειακή Αρχή να συνδράμουμε όπου έχουμε αρμοδιότητα και μπορούμε, τους κατοίκους των νησιών μας που έχει πληγεί το εισόδημα τους λόγω covid. Στην κατεύθυνση αυτή είχαμε αιτηθεί ως Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού την χρηματοδότηση μας από το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου και εμείς να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε οικονομικά στην στήριξη των μουσικών μονίμων κατοίκων των νησιών μας. Αίτημα που το Υπουργείο ικανοποίησε και ευχαριστούμε την Υπουργό την κυρία Μενδώνη που μερίμνησε γι αυτό.

Έτσι εάν οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν και εάν φυσικά υπάρξει ενδιαφέρον από τους καλλιτέχνες, έχουμε την βούληση να διοργανώσουμε κατά τόπους στα νησιά μας συναυλίες για να στηρίξουμε τους ίδιους τους καλλιτέχνες, να αναδείξουμε τα μουσικά δρώμενα των νησιών μας και φυσικά να δώσουμε στους κατοίκους την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ανθρώπους που έκαναν την αγάπη τους για την μουσική επάγγελμα, επιμένοντας ακόμα και σε αυτήν την δύσκολη στιγμή που η πανδημία ισοπέδωσε το εισόδημα τους. Τους καλούμε να συμμετέχουν στην προσπάθεια μας αυτή.”

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής

η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης

Οικονομικών και Πολιτισμού

Αναστασία Αντωνέλη

LimnosNea.gr – ΛΗΜΝΟΣ – ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ : Η φωτογραφία ειναι απο το Παρκο Ανδρωνιου,  το 2015, πριν αρχίσει το Πανηγύρι με τους τοπικούς Μουσικους !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button