Ανακοινώσεις

Πρόωρος Τρύγος – Καταστρέφουν τα σταφύλια πριν ωριμάσουν. Υποβολη Αιτήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Eφαρμογή του μέτρου της πρώιμης συγκομιδής για το οικονομικό έτος 2022»

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ενημερώνει τους αμπελουργούς της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και Λήμνου ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το μέτρο της πρώιμης συγκομιδής για την περίοδο 2021-2022.

             Ως «πρώιμη συγκομιδή» νοείται η ολική καταστροφή ή απομάκρυνση των σταφυλιών, που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει, με επακόλουθο τον εκμηδενισμό της απόδοσης της σχετικής έκτασης.

Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται στο σύνολο της χώρας, με στόχο την αποκατάσταση ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, ώστε να αποφευχθεί  κρίση στην αμπελοοινική αγορά μέσω της στήριξης των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων, ώστε αυτές να διατηρηθούν ή να καταστούν οικονομικά βιώσιμες.

Το συνολικό ύψος των διαθέσιμων κονδυλίων του προγράμματος της πρώιμης συγκομιδής για το οικονομικό έτος 2022, ανέρχεται  σε 500.000. € .

            Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε αμπελοτεμάχια καταχωρημένα στο αμπελουργικό μητρώο, για τα οποία έχουν υποβληθεί  δηλώσεις συγκομιδής τουλάχιστον τις δύο προηγούμενες αμπελουργικές περιόδους (2020-2021 και 2021-2022), μεγέθους ίσου ή μεγαλύτερου του ενός στρέμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από τις 05 έως και τις 11 Μαΐου του 2022 στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Καλλονής, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου (Καραντώνη 2, Μυτιλήνη) και στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Λήμνου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Καλλονής στο τηλέφωνο 22530-22565 και στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Λήμνου στα τηλ. 2254351244.

Ε.Π.

Ο  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ

ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button